Screenshots maken

Tekla Structures
2018i
Tekla Structures

Screenshots maken

Een screenshot is een afbeelding van een model of tekening. U kunt screenshots gebruiken in posters, brochures of ander materiaal om projecten weer te geven die zijn uitgevoerd met behulp van Tekla Structures.

De screenshots worden standaard opgeslagen met de naam snap_xx.png in de map \screenshots onder de huidige modelmap.

Een screenshot van een model maken

U kunt screenshots van modelvensters maken.

1. Open een model en pas het modelvenster volgens uw wensen aan.

Verberg het vak van het werkgebied bijvoorbeeld als u dit niet wilt weergeven.

2. Klik op het tabblad Venster opScreenshot > Screenshot .
  3. Als u meerdere aanzichten van het model hebt, klikt u op Wijs het venster aan en selecteert u het aanzicht om het screenshot van te maken.
  4. Als u de instellingen wilt wijzigen, klikt u op Opties.
    1. Definieer de breedte, hoogte en DPI van het screenshot.
    2. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  5. Definieer een naam en locatie voor het screenshot.
    1. Selecteer Naar bestand afdrukken en voer een beschrijvende naam voor het screenshot in het vak Bestandsnaam in.

U kunt ook het hele pad wijzigen. Als u dit niet wilt, kunt u de standaardwaarden voor het pad en de bestandsnaam behouden.

6. Klik op Openen in gelinkt programma om het screenshot in een applicatie weer te geven die standaard aan dit bestandstype is gekoppeld.
  7. Klik op Capture.

Een screenshot van een tekening maken

Een tekeningscreenshot is een afbeelding van een geopende tekening met of zonder randen.

1. Open een tekening en pas het tekeningaanzicht volgens uw wensen aan.

Verwijder bijvoorbeeld overbodige labels of maatlijnen en verberg overbodige onderdelen.

2. Klik op het tabblad Aanzichten opScreenshot > Screenshot .
  3. U kunt het volgende doen:
    • Selecteer Weergeven om een screenshot van de geopende tekening met vensterranden te maken.

• Selecteer Venster zonder randen om een screenshot van de geopende tekening zonder vensterranden te maken.

4. Voer onder de voorgeselecteerde optie Naar bestand afdrukken een beschrijvende naam voor het screenshot in het vak Bestandsnaam in.

U kunt ook het hele pad wijzigen. Als u dit niet wilt, kunt u de standaardwaarden voor het pad en de bestandsnaam behouden.

5. Klik op Openen in gelinkt programma om het screenshot in een applicatie weer te geven die standaard aan dit bestandstype is gekoppeld.
  6. Klik op Capture.

Een screenshot in een bitmapindeling opslaan

Screenshots worden standaard als .png -bestand opgeslagen (Portable Network Graphics). U kunt een screenshot ook met bitmapindeling ( .bmp ) opslaan als u dit bijvoorbeeld als miniatuur voor een gebruikerscomponent wilt gebruiken. De bestandsgrootte van de bitmap is veel groter dan bij het opslaan als PNG.

1. Klik op het tabblad Aanzichten opScreenshot > Screenshot .
  2. Selecteer Op klembord plaatsen.
  3. Klik op Capture.
  4. Plak het screenshot in uw grafische editor en sla het in .bmp -indeling op.
Note:

Het is mogelijk dat de software waarmee u het screenshot opent een limiet voor het aantal pixels heeft.

Screenshotinstellingen

Gebruik het dialoogvenster Screenshot om de screenshotinstellingen weer te geven en te wijzigen.

De volgende opties zijn beschikbaar in modelvensters en tekeningen.

Optie

Beschrijving

Vensternaam

Hiermee geeft u de geselecteerde vensternaam weer.

Weergeven

Hiermee neemt u de vensterinhoud en de vensterranden in het screenshot op.

Niet beschikbaar in modelvensters.

Venster zonder randen

Hiermee neemt u alleen de vensterinhoud in het screenshot op.

Niet beschikbaar in modelvensters.

Gerenderd aanzicht

Voor screenshots met een hoge resolutie van modelvensters. De knop Opties geeft het dialoogvenster Screenshot opties weer.

Niet beschikbaar in tekeningen.

Op klembord plaatsen

Hiermee plaatst u het screenshot op het klembord.

Niet beschikbaar in tekeningen.

Naar bestand afdrukken

Hiermee slaat u het screenshot op in een bestand.

De volgende screenshotopties zijn alleen beschikbaar in modelvensters:

Optie

Beschrijving

Uiteindelijke breedte

De breedte van het screenshot.

De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen .

Uiteindelijke hoogte

De hoogte van het screenshot.

De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen .

DPI

De pixeldichtheid (DPI) van het screenshot.

Er zijn grenzen aan de pixeldichtheid. U kunt de DPI wijzigen met een editor voor grafische afbeeldingen.

Witte achtergrond

Gebruikt een witte achtergrond.

Vloeiende lijnen

Gebruikt vloeiende lijnen om gekartelde randen te verminderen.

Lijndikte

Hiermee stelt u de lijndikte in.