Installeer en licensieer Tekla Structures

Toegevoegd October 1, 2018 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2018i

Installeer en licensieer Tekla Structures

Installeer en licensieer Tekla Structures

Als u Tekla Structures wilt gebruiken, moet u een Tekla Structures -licentie op uw computer hebben geïnstalleerd. In de meeste gevallen installeert u ook een door Trimble geleverde of een eigen aangepaste Tekla Structures -omgeving van uw organisatie met andere gelokaliseerde instellingen en tools zoals profielen, templates en componenten.

Klik om het gedeelte dat relevant voor u is te vergroten en volg de koppelingen in de tekst voor gedetailleerde instructies.

Tekla Structures-licenties

Tekla Structures kan niet zonder een geldige licentie worden gebruikt.

• De volledige commerciële versies van Tekla Structures worden gelicentieerd door een licentiecertificaat op uw licentieserver te activeren. U moet u een licentie kopen om een licentiecertificaat te krijgen. Het licentiecertificaat wordt in een e-mail naar de contactpersoon verzonden die door uw organisatie is benoemd toen de licentie is aangeschaft. Als u een licentie hebt gekocht maar deze niet hebt ontvangen, neemt u contact op met uw lokale Tekla-verkoopkantoor of -leverancier.

• Als u wilt leren hoe u Tekla Structures moet gebruiken, downloadt en installeert u de Tekla Structures Learning-editie die wordt geleverd bij een gratis licentie die aan uw gebruikersaccount Trimble Identity op de site Tekla Campus is gekoppeld. Een model dat u in de Learning-editie opslaat, kan niet in de volledige commerciële versie van Tekla Structures worden geopend.

• De versie Tekla Structures Partner heeft een aparte installatiesoftware en een licentie die aan uw Trimble Identity wordt gekoppeld.

• U kunt het type licentie van Flexera-licenties in het dialoogvenster Info Tekla Structures zien. Het is Thuisgebruik of Enterprise. Voor de Partner-editie is de waarde Partner en voor de Tekla Campus-editie is de waarde Educational.

Als iemand Tekla Structures voor u beheert

• U hebt een account nodig voor toegang tot Tekla online services. Als uw beheerder u niet bij uw organisatie heeft uitgenodigd, vraagt u om deel te kunnen nemen zodat u toegang tot alle Tekla online services hebt:

Uw Trimble Identity maken

• In de meeste gevallen, bereidt uw Tekla Structures -beheerder een aangepast installatiepakket voor u voor of installeert de software voor u. Vraag uw beheerder om verdere instructies.

• Als u Tekla Structures buiten het kantoor wilt gebruiken, moet u mogelijk weten hoe u een licentie voor offline gebruik kunt lenen:

Licenties lenen voor offline gebruik instellen

Als u een Tekla Structures Learning-gebruiker (Tekla Campus) bent

• Uw Trimble Identity maken en log in bij de Tekla Campus-site om toegang tot Tekla Campus te krijgen en uw Learning-licentie te activeren.

• Download het installatiepakket voor Tekla Structures en minimaal één van de Tekla Structures -omgevingen van de Tekla Campus -site.

Als u op de pagina omlaag scrolt, is er ook een video over hoe u de Tekla Structures Learning-editie moet installeren. Een Tekla Campus-gebruikersaccount fungeert als licentiecode voor een Tekla Structures Learning-configuratie: er is geen licentiecertificaat nodig.

• Start uw opleiding via de video's en voorbeelden die op de Tekla Campus-site beschikbaar zijn.

Als u een gebruiker van de configuratie van Tekla Structures Partner bent, doet het volgende:

• Uw Trimble Identity maken ; uw Partnerlicentie wordt aan het account gekoppeld. U hebt het account ook nodig om toegang tot Tekla online services te krijgen.
  • Voordat u de versie Tekla Structures Partner kunt gebruiken, moet uw beheerder van Tekla Structures u bij de groep van uw organisatie uitnodigen en de partnerlicentie aan uw account toewijzen Tekla Online Admin Tool.
  • Zorg ervoor dat u de versie Tekla Structures Partner downloadt en installeert van Tekla Downloads. U kunt de standaardversie van Tekla Structures niet met uw partnerlicentie gebruiken.
  • Wanneer de versie Tekla Structures Partner start, vraagt deze u om met uw Trimble Identity in te loggen zodat uw licentie kan worden gecontroleerd.

Als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert

Als u Tekla Structures voor andere gebruikers beheert

De algemene workflow voor een nieuwe Tekla Structures -implementatie kan bijvoorbeeld als volgt gaan:
  • Installeer de Tekla Structures -licentieserver.

• Installeer Tekla Structures voor uw eigen gebruik en begin met het aanpassen ervan voor uw organisatie.

• Zet Tekla Structures in voor de gebruikers in uw organisatie.

• Ga door met het ontwikkelen van de aanpassingen van uw organisatie en implementeer indien nodig opnieuw.

Start uw rondleiding in de Tekla Structures-installatie voor beheerders , die u in alle hierboven beschreven onderwerpen wegwijs maakt.