Gebruikerscomponenten

Tekla Structures
2018i
Tekla Structures

Gebruikerscomponenten

U kunt gebruikerscomponenten van het type verbinding, onderdeel, verbindingsdetails en details voor uw project maken. Deze worden gebruikerscomponenten genoemd. U kunt gebruikerscomponenten op dezelfde manier als Tekla Structures -systeemcomponenten gebruiken. U kunt zelfs intelligente gebruikerscomponenten maken die zich automatisch aan wijzigingen in het model aanpassen.

Wanneer gebruiken

Maak een gebruikerscomponent als u geen vooraf gedefinieerde systeemcomponent kunt vinden die aan al uw wensen voldoet. Vooral als u een groot aantal complexe modelobjecten moet maken en deze over meerdere projecten moet kopiƫren.

Voordelen

Als u eenmaal een gebruikerscomponent in de database Applicaties en componenten opslaat, hebt u hier vanuit de database eenvoudig toegang toe en kunt u deze op een andere locatie in hetzelfde model gebruiken. Als u de gebruikerscomponent moet wijzigen, hoeft u de wijzigingen slechts eenmaal aan te brengen. Als u de wijzigingen in de database opslaat, worden deze automatisch op alle exemplaren van die gebruikerscomponent in het model toegepast. U kunt gebruikerscomponenten ook als .uel -bestanden tussen modellen importeren en exporteren en de gebruikerscomponenten met uw collega's delen.

Typen gebruikerscomponenten

U kunt vier typen gebruikerscomponenten maken:

Type

Beschrijving

Voorbeeld

Onderdeel

Hiermee maakt u een groep objecten die verbindingen en details kunnen bevatten.

Opmerking: In tegenstelling tot andere gebruikerscomponenten zijn de gebruikerscomponenten van het type onderdeel niet met een componentsymbool in het model gemarkeerd. Gebruikerscomponenten van het type onderdeel hebben dezelfde positie-eigenschappen als liggers.

Verbinding

Hiermee maakt u een verbinding van objecten tussen het hoofdonderdeel en het aansluitend onderdeel. Het hoofdonderdeel kan doorlopend zijn op het verbindingspunt.

Detail

Hiermee maakt u detailobjecten en verbindt u deze met een los onderdeel op een aangewezen locatie.

Verbindingsdetail

Hiermee maakt u verbindingsdetailobjecten en verbindt u de onderdelen langs een lijn die u maakt door twee punten aan te wijzen. De onderdelen zijn gewoonlijk parallel.