XS_CNC_CUT_PLANE_HEIGHT

2017

XS_CNC_CUT_PLANE_HEIGHT

Categorie

CNC

Stel deze variabele in op een waarde tussen 0.3 en 1.0 als u de volgende waarschuwing krijgt in het bestand dstv_nc.log voor bepaalde NC-bestanden:

Error: Can't find intersection between solid and nc plane. Please try to adjust XS_CNC_CUT_PLANE_HEIGHT (0.3 .. 1.0)

U kunt deze waarschuwingen krijgen als u NC-bestanden voor gebogen onderdelen probeert te maken. Deze NC-bestanden zijn niet correct. Zo kunnen bijvoorbeeld de buitencontouren van het onderdeel geheel ontbreken in het NC-bestand. U ziet dit als u een DXF-bestand bekijkt dat op basis van het NC-bestand is gemaakt.

Als u deze variabele wilt gebruiken, gaat u als volgt te werk:

1. Stel deze variabele in op een waarde die groter is dan 0.3. Begin eerst met de kleinere waarden. De interne standaardwaarde is 0.3.

2. Maak de NC-bestanden voor het problematische onderdeel.

3. Controleer het bestand dstv_nc.log. Als u nog steeds waarschuwingen krijgt voor dit onderdeel, herhaalt u stap 1 tot en met 4 met een andere waarde.

4. Als de NC-bestanden zonder foutmeldingen in het bestand dstv_nc.log zijn gemaakt, verwijdert u de variabele uit het bestand user.ini aangezien deze optie problemen voor bepaalde andere onderdelen kan veroorzaken.