XS_BACKGROUND_COLOR1

Laatst bijgewerkt May 12, 2017 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2017

XS_BACKGROUND_COLOR1

XS_BACKGROUND_COLOR1

Categorie

Model venster

Als u in modelvensters een achtergrond met kleurovergangen wilt hebben, gebruikt u de variabelen XS_BACKGROUND_COLOR1 , XS_BACKGROUND_COLOR2 XS_BACKGROUND_COLOR3 en XS_BACKGROUND_COLOR4. Met deze variabelen kunt u de kleur van de hoeken afzonderlijk instellen in een modelvenster.

Met deze variabele wordt de linkerbovenhoek van het modelvenster ingesteld.

Definieer de kleur met behulp van RGB-waarden (Rood/Groen/Blauw). De schaal loopt van 0 tot 1. Scheid de getallen met spaties. Als u achtergrond met één kleur wilt gebruiken, stelt u dezelfde waarde voor alle vier de variabelen voor achtergrondkleuren in. Sluit en heropen het venster om de wijziging toe te passen.

Deze variabele is gebruikerspecifiek en de instelling wordt in options.bin onder de modelmap opgeslagen. Start Tekla Structures opnieuw op om de nieuwe waarde te activeren.

Voorbeeld

• Gebruik 0.0 0.0 0.0 voor een zwarte achtergrond.

• Gebruik 1.0 1.0 1.0 voor een witte achtergrond.