Project- en bedrijfsmappen

2017

Project- en bedrijfsmappen

U kunt project- en bedrijfsmappen maken voor aangepaste bestanden. Dit is een nuttige techniek als u de bestanden voor toekomstig gebruik wilt bewaren of als u deze wilt behouden wanneer u een nieuwe versie van Tekla Structures installeert.

De projectmap is waar u bestanden moet opslaan die u voor een bepaald project aanpast. Gebruik de bedrijfsmap om bestanden op te slaan die zijn aangepast voor een bepaalde organisatie of onderneming. Maak handmatig bedrijfs- en projectmappen en maak deze in alle versies beschikbaar met de variabelen XS_PROJECT en XS_FIRM in Bestand > Instellingen > Geavanceerde opties > Bestand locaties .

U werkt bijvoorbeeld regelmatig voor een bedrijf dat specifieke tekeningopmaakstandaards heeft die u wordt geacht te gebruiken. Pas de tekeningtemplates eenmaal voor het bedrijf aan en sla ze op in een submap onder de bedrijfsmap. U kunt de aangepaste tekeningtemplates voor alle toekomstige projecten voor dat bedrijf gebruiken.

Attentie:

Het wijzigen van de waarde van een variabele in de .ini -bestanden die zich buiten de modelmap bevinden, heeft geen effect op de bestaande modellen. U kunt variabelen alleen bijwerken in het dialoogvenster Geavanceerde opties of in het bestand options.ini dat zich in de modelmap bevindt, niet vanuit een bestand options.ini dat zich in de mappen bevindt die voor de variabele XS_FIRM of XS_PROJECT zijn gedefinieerd. De .ini -bestanden worden ook gelezen als u een bestaand model opent, maar alleen nieuwe variabelen die niet in options_model.db of options_drawings.db bestaan worden toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld opties die nog niet in het dialoogvenster Geavanceerde opties staan, maar in de software zijn toegevoegd.