Applicaties

Laatst bijgewerkt August 26, 2017 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2017

Applicaties

Applicaties

De beschikbare applicaties, macro's en tekeningplugins bevinden zich in het gedeelte Applicaties van de database Applicaties en componenten. U kunt ook uw eigen macro's opnemen en in de lijst weergeven.

Macro's

Macrotypen van applicaties worden als .cs -bestanden in de map \drawings or \modeling opgeslagen onder de map die met de variabele XS_MACRO_DIRECTORY is gedefinieerd. Deze variabele wordt standaard ingesteld op ..\ProgramData\Tekla Structures\<versie>\environments\common\macros.

Naast deze algemene map kunt u een lokale map maken en uw eigen macro's daar opslaan. Als u de lokale macro's wilt gebruiken, moet u behalve de globale map ook de map voor de lokale macro´s voor de variabele XS_MACRO_DIRECTORY opgeven.

Beschikbare macro's in de Model Editor

Macro Beschrijving

AutoConnectSelectedParts

Hiermee kunt u automatisch verbindingen maken zonder het dialoogvenster AutoVerbinding te openen.

AutomaticSplicingTool

Hiermee kunt u lange wapeningsstaven en staafgroepen die de voorraadlengte overschrijden splitsen en verbindingen in gesplitste locaties maken.

ContinuousBeamReinforcement

Hiermee kunt u een doorlopende balk wapenen. Met de macro worden hoofdstaven aan de boven- en onderzijde, beugels, fittingen en extra onder- en bovenstaven gemaakt met systeemcomponenten.

Convert_DSTV2DXF

Hiermee maakt u NC-bestanden in DXF-indeling door DSTV-bestanden naar DXF-bestanden te converteren.

CreateSurfaceView

Hiermee maakt u een automatisch uitgelijnd vlakvenster.

CreateSurfaceView_wEdge

Hiermee maakt u een vlakvenster en lijnt u het werkvlak uit langs de rand die u selecteert.

DesignGroupNumbering

Hiermee kunt u onderdelen op ontwerpgroepen nummeren zodat u de onderdelen in tekeningen en lijsten uit elkaar kunt houden.

DirectoryBrowser

Hiermee kunt u de locatie van de verschillende Tekla Structures -bestanden en -mappen zoeken en wijzigen, en gebruikersinstellingen aanpassen.

RebarClassificator

Hiermee kunt u de wapeningsstaven en wapeningsnetten op hun volgorde van diepte in betonnen platen en wanden classificeren.

RebarSeqNumbering

Hiermee kunt u betonelementspecifieke doorlopende nummers (1, 2, 3…) aan de wapening in het model toewijzen.

RebarSplitAndCoupler

Hiermee kunt u een wapeningsstaafgroep splitsen en koppelmoffen met betrekking tot de richting van de aangewezen punten toevoegen.

UpdateRebarAttributes

Hiermee kunt u de gebruikersattributen (UDA's) van de koppelmoffen en de eindankers beheren die door Koppelmofwapening en ankertools zijn gemaakt.

Beschikbare macro's in de Tekening Editor

Macro Beschrijving

AddSurfaceSymbols

Hiermee kunt u oppervlaktesymbolen in betontekeningen toevoegen.

Kopiëren met offsets (tekeningtools)

Hiermee kunt u lijnen, cirkels, polylijnen, polygonen en rechthoeken kopiëren met offsets gebruiken.

Afwerkingen maken (tekeningtools)

Hiermee verbindt u twee snijdende lijnen door de twee geselecteerde lijnen naar hun snijpunt te verlengen.

Afwerkingen maken (tekeningtools)

Hiermee kunt u afwerkingen tussen twee lijnen maken met de afstand die u opgeeft.

Afbreeklijnen beheren (tekeningtools)

Hiermee kunt u afbreeklijnen maken die in verschillende kleuren met zigzag- of streeppuntlijnen worden weergegeven om aan te geven dat de lijn gedeeltelijk buiten het kader van het aanzicht valt.

Momentverbindingssymbolen maken (tekeningtools)

Hiermee kunt u momentverbindingssymbolen maken om de liggers weer te geven die via buigstijve verbindingen met kolommen worden verbonden.

ExaggerateSelectedDimensions

Hiermee kunt u smalle maatlijnen verbreden om ze beter leesbaar te maken.

RebarLayeringMarker

Hiermee kunt u wapeningsstaaf-layers met verschillende labelstijlen en lijntypen in een tekening markeren.

RebarMeshViewCreator

Hiermee kunt u tekeningaanzichten maken die elk één wapeningsnet bevatten.

RemoveChangeClouds

Hiermee kunt u in één keer vanuit een geopende tekening wijzigingssymbolen voor maatlijnen, wijzigingssymbolen en wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen verwijderen.

Extensies (.tsep)

U kunt Tekla Structures -extensies downloaden die de bestandsextensie .tsep van Tekla Warehouse hebben en deze extensies in de database Applicaties en componenten importeren. Als u Tekla Structures opnieuw start, worden de geïmporteerde extensies geïnstalleerd en aan de groep Niet-gegroepeerde items in de database toegevoegd. U kunt ze naar een geschikte groep verplaatsen.

Groepen in de database Applicaties en componenten publiceren

U kunt inhoud toevoegen aan een groep die u in de database Applicaties en componenten maakt. U kunt vervolgens de groep publiceren als een databasedefinitiebestand om deze voor andere Tekla Structures -gebruikers beschikbaar te maken.