De waarden van de variabele in het dialoogvenster Geavanceerde opties wijzigen

Toegevoegd March 23, 2017 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2017

De waarden van de variabele in het dialoogvenster Geavanceerde opties wijzigen

De waarden van de variabele in het dialoogvenster Geavanceerde opties wijzigen

Gebruik variabelen om Tekla Structures te configureren en aan uw werkwijze aan te passen of om aan specifieke projectvereisten of industrienormen te voldoen. Wijzig de variabelen alleen in het dialoogvenster Geavanceerde opties. De instellingen in het dialoogvenster Geavanceerde opties overschrijven de instellingen in andere initialisatiebestanden.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Geavanceerde opties om het dialoogvenster Geavanceerde opties te openen.
  2. Blader door de categorieën om de variabele te vinden die u wilt instellen.

U kunt een zoekterm ook in het vak Zoeken invoeren. Als u de zoekterm in alle categorieën wilt zoeken, selecteert u In alle categorieën. U kunt ook jokers gebruiken. Als u bijvoorbeeld alle variabelen wilt zoeken die de woorden anker en filter bevatten en willekeurige tekens tussen deze twee woorden hebben, dan voert u anker*filter in.

3. Stel de variabele in op de gewenste waarde door de waarde in te voeren of door de waarde in de lijst te selecteren.
    • U kunt het type rolspecifieke variabele van SYSTEM (ROLE) naar MODEL (ROLE) of DRAWING(ROLE) wijzigen en andersom in de lijst naast het optietype. Als u de het optietype naar SYSTEM(ROLE) wijzigt, wijzigt de waarde automatisch naar de standaardwaarde. Als u een waarde voor een SYSTEM (ROLE) -optie invoert, wijzigt deze naar MODEL (ROLE) of DRAWING(ROLE).

• U kunt het type systeemspecifieke variabele van SYSTEM naar MODEL(SYSTEM) wijzigen, waardoor de waarde wordt opgeslagen in het bestand options.ini in de modelmap. Als u de variabele terugzet naar SYSTEM , wordt deze uit het bestand options.ini verwijderd.

• Bij bepaalde variabelen kunt u knoppen gebruiken, bijvoorbeeld om de inhoud van labels te definiëren: %TPL:PROJECT.NUMBER%.

• Als u een mappad moet invullen, voert u aan het einde van het mappad een backslash in.

4. Klik op Opslaan of OK.
    Tip:

Als u een complete lijst van variabelen in een tekstbestand wilt maken, klikt u op Naar bestand schrijven. De lijst geeft de naam van de variabele samen met de huidige waarde en het huidige type weer.