Een kanaalplaatvloer (66) torderen

2017

Een kanaalplaatvloer (66) torderen

Maak voordat u begint een betonplaat met de component Kanaalplaatvloeren (66).

1. Zorg dat de selectieknop Selecteer componenten actief is.
  2. Selecteer de afwerkeigenschappen die u wilt verplaatsen.

Selecteer bijvoorbeeld het hoekpunt van een plaatcomponent als u dat einde van de plaat wilt torderen:

3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verplaatsen speciaal > Rechtlijnig .
  4. Voer in het dialoogvenster Verplaats - rechtlijnig een waarde in het juiste richtingvak in.

Voer bijvoorbeeld 100 in het vak dZ in om deze hoek 100 mm omhoog te verplaatsen.

5. Klik op Verplaats.

Tekla Structures verplaatst het punt in de geselecteerde richting, waardoor de platen worden getordeerd.

6. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Interrupt.
  7. Zorg dat de selectieknop Selecteer object actief is.
  8. Om de tordeerhoek van een enkele plaat te bekijken, dubbelklikt u op een plaat om het dialoogvenster Ligger eigenschappen te openen en gaat u naar het tabblad Vervorming.
    • In het vak Beginpunt wordt de tordeerhoek aan het beginpunt van het onderdeel aangegeven.

• In het vak Eindpunt wordt de tordeerhoek aan het eindpunt van het onderdeel aangegeven.