Gesplitste onderdelen

2017

Gesplitste onderdelen

Gebruik splitsen om een onderdeel in tweëen te splitsen. U kunt splitsen bij rechte onderdelen, polyprofielen en gebogen liggers zonder offsets en normale en tapstoelopende wapeningsstaafgroepen gebruiken. U kunt platen ook splitsen met behulp van een polygoon.

Een recht of gebogen onderdeel of polyprofiel splitsen

1. Klik op het tabblad Bewerken op Splitsen.
  2. Selecteer het onderdeel dat u wilt splitsen.
  3. Wijs het punt aan waar het profiel moet worden gesplitst.
  4. Als u een polyprofiel splitst, moet u controleren of het volgende correct is:
    • De positie- en oriëntatie-instellingen van de gesplitste polyprofielen
    • De componenten ten opzichte van de gesplitste polyprofielen

Een plaat met een polygoon splitsen

1. Zorg dat de Z-as loodrecht staat op de plaat die u wilt splitsen.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Splitsen.
  3. Selecteer het onderdeel dat u wilt splitsen.
  4. Wijs posities aan om de polygoon voor het splitsen aan te geven.
  5. Klik op de middelste muisknop om de polygoon te sluiten en het onderdeel te splitsen.
Note:

Als u de hoekpunten van de polygoon aanwijst, zorg er dan voor dat de start- en eindpunten:

• buiten het onderdeel liggen;

• zich aan dezelfde zijde van het onderdeel bevinden.

Note:

Als u contourplaten splitst die bouten, lassen of oppervlaktebehandelingen bevatten, controleer dan het resultaat na afloop.