Een radiaal stramien maken

2017

Een radiaal stramien maken

U kunt een radiaal stramien maken met de component Radiaal stramien. U kunt een voorbeeld van het stramien bekijken voordat u het maakt.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Start met het invoeren van Radiaal stramien in het zoekvak.
  3. Dubbelklik op Radiaal stramien om het dialoogvenster met eigenschappen te openen.
  4. Wijzig de eigenschappen van het stramien.
    Tip:

In de coördinaateigenschappen wordt met

• X definieert de locatie van de gebogen stramienlijnen en de afstand tussen de stramienlijnen.

De eerste waarde is de radius van de binnenste boog.

• Met Y (graden) wordt de locatie gedefinieerd van de rechte stramienlijnen en de afstand tussen de stramienlijnen in graden.

Met de eerste waarde wordt bepaald hoe het stramien wordt geroteerd. De waarde wordt vanaf de X-as in het huidige werkvlak in graden tegen de klok in geroteerd.

5. Klik op OK.
  6. Wijs een punt aan om de oorsprong van het stramien aan te geven.

Het stramien wordt automatisch gemaakt.

Beperkingen

U kunt het radiale stramien niet bewerken met het algemene dialoogvenster voor stramieneigenschappen.