De positie van een onderdeel wijzigen

2017

De positie van een onderdeel wijzigen

Ga op één van de volgende manieren te werk om de positie van een onderdeel te wijzigen:

Taak

Actie

De positie van het onderdeel wijzigen in het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen

1. Dubbelklik op een onderdeel om het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen te openen.
  2. Geef op het tabblad Positie de instellingen voor de gewenste positie op.

U kunt voor het onderdeel bijvoorbeeld definiëren dat het 200 millimeter boven de handles moet worden geplaatst.

3. Klik op Wijzig.

Een onderdeelpositie met de contextuele werkbalk wijzigen

1. Klik opin de contextuele werkbalk.

2. Wijzig de instellingen. Het object wordt overeenkomstig verplaatst in het model.

• Als u de algehele positie van een ligger, kolom, wand of fundering wilt wijzigen, gebruikt u de ronde selectieschijf. Klik op een sector in de schijf om een positie te selecteren.

• Klik en versleep de groene knop om de rotatiehoek te wijzigen.

• Om de Hoek , Positie in het vlak , of Positie in de diepte te wijzigen, moet u een waarde invoeren in het overeenkomende veld.

• Als u de positie van een plaat wilt wijzigen, selecteert u een optie en voert u een waarde in het vak Positie in de diepte in.

Tip:

De knop voor de rotatiehoek snapt naar de eerstvolgende 5 graden. Houd Shift ingedrukt om dit te overschrijven.