De lengte van een onderdeel wijzigen

2017

De lengte van een onderdeel wijzigen

Als u geen rechtstreekse wijziging wilt gebruiken, kunt u de onderdeelhandles gebruiken om de lengte van een onderdeel te wijzigen.

1. Zorg ervoor dat de knop Rechtstreekse wijziging niet actief is.
  2. Selecteer het onderdeel.

Tekla Structures markeert de handles van het onderdeel.

3. Houd de ALT toets ingedrukt en maak een crossing van links naar rechts om een van de handles van het onderdeel te selecteren.
  4. Verplaats de handle net als elk ander object in Tekla Structures.

Klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop en selecteer Verplaats.

Als Drag and drop is ingeschakeld, sleept u de handle eenvoudig naar een nieuwe locatie.

Attentie:

Gebruik geen uitsnijdingen of fittingen om de lengte van een onderdeel te wijzigen, en wel om de volgende redenen:

• Uitsnijdingen kunnen fouten in de werkplaats veroorzaken omdat de onderdeellengte niet altijd wordt gewijzigd als u gegevens exporteert naar NC-bestanden.

• Fittingen kunnen problemen met verbindingen en details veroorzaken.