Deuvels maken

2017

Deuvels maken

U kunt deuvels maken door dezelfde commando's als bij het maken van bouten te gebruiken, maar de standaarddeuvel voor het merk in het dialoogvenster Bout eigenschappen te selecteren. U kunt een groep deuvels of één enkele deuvel maken.

U kunt ook deuvels maken door de component Gelaste bout (1010) te gebruiken.

1. Zorg ervoor dat de benodigde deuvels aan de boutendatabase en de boutsamenstellingendatabase zijn toegevoegd.
  2. Op het tabblad Staal houdt u Shift ingedrukt en klikt u op Bout om het dialoogvenster Bout eigenschappen te openen.
  3. Selecteer in de lijst Bout norm de norm van de boutsamenstelling voor de deuvels.
  4. Onder Boutgroep kunt het volgende doen:
    • Als u een groep deuvels wilt maken, definieert u Vorm en de gewenste gerelateerde eigenschappen.
    • Als u één enkele deuvel wilt maken, selecteert u Raster in de lijst Vorm en voert u 0 in de vakken Bout H.O.H. X en Bout H.O.H. Y in.
  5. Wijzig indien gewenst de andere eigenschappen.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  7. Selecteer het hoofdonderdeel.
  8. Klik met de middelste muisknop om het selecteren van onderdelen af te sluiten.
  9. Wijs een punt aan om de oorsprong van de deuvel of deuvelgroep aan te geven.
  10. Wijs een tweede punt aan om de richting van de x-as van de deuvelgroep aan te geven.