Bouten maken met de component Auto bout

2017

Bouten maken met de component Auto bout

Gebruik de component Auto bout om onderdelen en dichtbijgelegen onderdelen, vulplaten, platen in buizen of andere platen te bouten. Auto bout volgt de rotatie van het onderdeel en zoekt naar de beste rotatie, zodat u het werkvlak niet hoeft in te stellen. Met Auto bout kan één boutgroep meerdere onderdelen omvatten, zodat u bijvoorbeeld een plaatverbinding als één groep kunt beheren.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Begin met het invoeren van auto bout in het zoekvak.
  3. Dubbelklik op Auto bout in de database om het dialoogvenster Auto bout te openen.
  4. Definieer de bouteigenschappen.
  5. Gebruik indien nodig de optie Doordringlengte als tijdelijke lijnen weergeven om zelfs als de bouten niet worden gemaakt te zien waar de bouten moeten worden geplaatst.
    • Selecteerom de tijdelijke lijnen niet weer te geven.

• Selecteerom de tijdelijke lijnen weer te geven.

Als u de tijdelijke lijnen wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het venster en selecteert u Regenereer venster.

6. Klik op Toepassen.
  7. Selecteer het hoofdonderdeel.

Auto bout gebruikt dit onderdeel om de beste rotatie vast te stellen. Dit onderdeel wordt het hoofdonderdeel van het merk.

8. Selecteer het aansluitende onderdeel.
  9. Klik op de middelste muisknop.
  10. Wijs de eerste en tweede positie aan om de richting van de boutgroep te definiëren.

De boutgroep wordt automatisch gemaakt wanneer u de tweede positie aanwijst. De bouten worden automatisch gesplitst in aparte boutgroepen.

Voorbeelden

Hieronder ziet u voorbeelden van onderdelen die met de component Auto bout zijn gebout. De hoofdonderdelen en de geselecteerde punten zijn gemarkeerd.