Een model met standaardonderdelen maken

2017

Een model met standaardonderdelen maken

Een model met standaard onderdelen bevat alleen standaard onderdelen met specifieke onderdeelprefixen. U kunt deze prefixen gebruiken wanneer u onderdelen in een ander model nummert. De prefixen die u definieert worden gebruikt als werkelijke positienummers voor onderdelen in het andere model.

Het standaardonderdelenmodel wordt alleen gebruikt voor het vergelijken van onderdelen wanneer u onderdelen in een projectmodel nummert. Het kan niet voor het maken van onderdelen in het projectmodel worden gebruikt.

Opmerking:

Deze functionaliteit is alleen van toepassing op stalen onderdelen. Merken worden niet beïnvloed.

1. Maak een nieuw model en geef dit een beschrijvende naam.

Bijvoorbeeld StandaardOnderdelen.

2. Modelleer de objecten die u als standaardonderdelen wilt gebruiken.
  3. Explodeer alle componenten.

U kunt de componenten exploderen als u van plan bent om de onnodige onderdelen zoals dubbele hoeken en hoofdonderdelen te verwijderen.

4. Verwijder alle overbodige items.
  5. Geef de objecten onderdeelprefixen die nog niet elders worden gebruikt (bijvoorbeeld STD1, STD2 enzovoort).

Controleer of het model met standaardonderdelen geen dubbele onderdeelprefixen bevat. U hoeft de merkprefix en de startnummers niet te definiëren.

6. Sla het model met standaardonderdelen op.
  7. Open een projectmodel wat u wilt nummeren.
  8. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Geavanceerde opties > Nummering .
  9. Controleer of de variabele XS_STD_PART_MODEL naar het juiste model met standaardonderdelen verwijst.

Bijvoorbeeld:

XS_STD_PART_MODEL=C:\TeklaStructuresModels\StandardParts\

10. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Nummeringsinstellingen > Nummeringsinstellingen om het dialoogvenster Nummering instelling weer te geven.
  11. Als u het selectievakje Onderdeelnaam hebt ingeschakeld, controleer dan of het projectmodel dezelfde onderdeelnamen heeft als het model met standaard onderdelen.
  12. Schakel het selectievakje Controleer op standaard onderdelen in.
  13. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  14. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Nummeren starten > Gewijzigde objecten nummeren om het projectmodel te nummeren.

Omdat de onderdelen genummerd zijn, vergelijkt Tekla Structures alle onderdelen in het projectmodel met het model met standaardonderdelen. Positienummers van onderdelen die in het model met standaardonderdelen aanwezig zijn, worden op alle identieke onderdelen in het projectmodel toegepast.