Een enkele bout maken

2017

Een enkele bout maken

1. Op het tabblad Staal houdt u Shift ingedrukt en klikt u op Bout om het dialoogvenster Bout eigenschappen te openen.
  2. Selecteer bij Boutgroep de optie Raster in de lijst Vorm.
  3. Voer in de vakken Bout H.O.H. X en Bout H.O.H. Y de waarde 0 in.
  4. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  5. Maak de bout op dezelfde wijze als u een boutgroep maakt:
    1. Selecteer het hoofdonderdeel waaraan de aansluitende onderdelen worden gebout.
    2. Selecteer de aansluitende onderdelen.
    3. Klik met de middelste muisknop om het selecteren van onderdelen af te sluiten.
    4. Wijs een punt aan dat de oorsprong van de boutgroep aangeeft.
    5. Wijs een tweede punt aan om de richting van de x-as van het venster aan te geven.