Screenshots maken

2017

Screenshots maken

Een screenshot is een afbeelding van een model of tekening. U kunt screenshots gebruiken in posters, brochures of ander materiaal om projecten weer te geven die zijn uitgevoerd met behulp van Tekla Structures.

De screenshots worden standaard opgeslagen met de naam snap_xx.png in de map \screenshots onder de huidige modelmap.

Een screenshot van een model maken

U kunt screenshots van modelvensters maken.

1. Open een model en pas het modelvenster volgens uw wensen aan.

Verberg het vak van het werkgebied bijvoorbeeld als u dit niet wilt weergeven.

2. Klik op het tabblad Aanzicht op Screenshot > Screenshot .
  3. Als u meerdere aanzichten van het model hebt, klikt u op Selecteer aanzicht en selecteert u het aanzicht om het screenshot van te maken.
  4. Als u de instellingen wilt wijzigen, klikt u op Opties.
    1. Definieer de breedte, hoogte en DPI van het screenshot.
    2. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  5. Definieer een naam en locatie voor het screenshot.
    1. Selecteer Print naar bestand en voer een beschrijvende naam voor het screenshot in het vak Bestandsnaam in.

U kunt ook het hele pad wijzigen. Als u dit niet wilt, kunt u de standaardwaarden voor het pad en de bestandsnaam behouden.

6. Klik op Openen in gelinkt programma om het screenshot in een applicatie weer te geven die standaard aan dit bestandstype is gekoppeld.
  7. Klik op Capture.

Een screenshot van een tekening maken

Een tekeningscreenshot is een afbeelding van een geopende tekening met of zonder randen.

1. Open een tekening en pas het tekeningaanzicht volgens uw wensen aan.

Verwijder bijvoorbeeld overbodige labels of maatlijnen en verberg overbodige onderdelen.

2. Klik op het tabblad Venster op Screenshot > Screenshot .
  3. U doet dat als volgt:
    • Selecteer Venster om een screenshot van de geopende tekening met vensterranden te maken.

• Selecteer Venster zonder grenzen om een screenshot van de geopende tekening zonder vensterranden te maken.

4. Voer onder de voorgeselecteerde optie Print naar bestand een beschrijvende naam voor het screenshot in het vak Bestandsnaam in.

U kunt ook het hele pad wijzigen. Als u dit niet wilt, kunt u de standaardwaarden voor het pad en de bestandsnaam behouden.

5. Klik op Openen in gelinkt programma om het screenshot in een applicatie weer te geven die standaard aan dit bestandstype is gekoppeld.
  6. Klik op Capture.

Een screenshot in een bitmapindeling opslaan

Screenshots worden standaard als .png -bestand opgeslagen (Portable Network Graphics). U kunt een screenshot ook als bitmapindeling ( .bmp ) opslaan als u dit bijvoorbeeld als miniatuur voor een gebruikerscomponent wilt gebruiken.

1. Klik op het tabblad Venster op Screenshot > Screenshot .
  2. Selecteer Op klembord plaatsen.
  3. Klik op Capture.
  4. Plak het screenshot in uw grafische editor en sla het in .bmp -indeling op.
Note:

Het is mogelijk dat de software waarmee u het screenshot opent een limiet voor het aantal pixels heeft.