Het profiel van een onderdeel wijzigen

2017

Het profiel van een onderdeel wijzigen

Wanneer u een onderdeel maakt of wijzigt, kunt u het profiel selecteren in een lijst met alle profielen die beschikbaar zijn in de profielendatabase.

1. Dubbelklik op een onderdeel om het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen te openen.
  2. Klik op Selecteer naast het vak Profiel.

Het dialoogvenster Selecteer profiel wordt geopend.

Standaard worden alleen de profieltypen weergegeven die van belang zijn voor het materiaal van het onderdeel. Als u bijvoorbeeld het profiel van een stalen onderdeel wijzigt, worden alleen de profieltypen weergegeven die aan staal zijn gekoppeld.

3. Definieer indien nodig welke profielgegevens u wilt zien.
    • Als u alle profielen van de profielendatabase in de lijst wilt weergegeven, ongeacht het materiaal waaraan de profieltypen zijn gekoppeld, schakelt u het selectievakje Toon alle profielen in.

• Als u alle eigenschappen van profielen wilt weergeven, schakelt u het selectievakje Toon details in.

4. Selecteer een profiel in de lijst.
  5. Als het profiel parametrisch is, definieert u de afmetingen op het tabblad Algemeen.

Klik op het vak Waarde en vervang de bestaande waarde door een nieuwe waarde.

6. Klik op OK om het dialoogvenster Selecteer profiel te sluiten.
  7. Klik op Wijzig.
Tip:

Als u de naam van het profiel weet, kunt u het ook rechtstreeks in het juiste vak van het dialoogvenster voor onderdeeleigenschappen of op de contextuele werkbalk invoeren.