Het materiaal van een onderdeel wijzigen

2017

Het materiaal van een onderdeel wijzigen

Als u een onderdeel maakt of wijzigt, kunt u het materiaal en de kwaliteit selecteren in een lijst die alle materialen bevat die beschikbaar zijn in de materialendatabase.

1. Dubbelklik op een onderdeel om het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen te openen.
  2. Klik op Selecteer naast het vak Materiaal.

Het dialoogvenster Selecteer materiaal wordt geopend.

3. Definieer indien nodig welke materiaalgegevens u wilt zien.
    • Schakel het selectievakje Toon alias in als u aliassen voor materiaalkwaliteiten wilt opnemen in de lijst.

• Als u alle eigenschappen van materialen wilt weergeven, schakelt u het selectievakje Toon details in.

4. Selecteer een materiaal in de lijst.
  5. Klik op OK om het dialoogvenster Selecteer materiaal te sluiten.
  6. Klik op Wijzig.
Tip:

Als u de naam van het materiaal weet, kunt u deze ook rechtstreeks in het vak Materiaal van het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen invoeren.