Randen van onderdelen afwerken

2017

Randen van onderdelen afwerken

Als u de rand van een onderdeel in een modelvenster wilt afwerken, doet u het volgende:

1. Dubbelklik op het venster om de venstereigenschappen te openen, klik op de knop Weergave en zorg ervoor dat de Uitsnijdingen en toegevoegd materiaal niet in de weergave-instellingen wordt geselecteerd.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Vellingkant.
  3. Selecteer het onderdeel dat u wilt afwerken.
  4. Kies een punt waar u de afwerking wilt laten beginnen op de rand van het onderdeel.
  5. Wijs een tweede punt aan waar u de afwerking wilt laten eindigen op de rand van het onderdeel.

Tekla Structures geeft afwerkingen lichtblauw weer.

6. U kunt indien nodig de afwerking wijzigen.
    1. Dubbelklik op de vellingkant om het dialoogvenster Vellingkant Eigenschappen te openen.
    2. Wijzig de afwerkingseigenschappen.
    3. Klik op Wijzig.
  7. Klik met de rechtermuisknop op het venster en selecteer Regenereer venster.

Tekla Structures toont de vellingkant.