exportinstellingen CAD-model

2017

exportinstellingen CAD-model

De instellingen met betrekking tot het exporteren van verschillende typen modellen via het dialoogvenster CAD Export worden hieronder weergegeven. FEM-exportinstellingen worden ook beschreven. Niet alle tabbladen en instellingen zijn voor alle exporttypen beschikbaar. De exporttypen worden naast de instellingen weergegeven, zodat u kunt zien tot welk exporttype de instelling behoort. Het dialoogvenster CAD Export wordt geopend wanneer u op Bestand > Exporteren > CAD klikt.

Tabblad Conversie

Optie

Beschrijving

Export type

Profiel conversie bestand

Materiaal conversie bestand

Dubbel profiel conversie bestand

Stel de conversiebestanden in die u wilt gebruiken.

Met conversiebestanden worden profiel- en materiaalnamen van Tekla Structures toegewezen aan namen die in andere software worden gebruikt.

Alle

Tabblad Parameters

Optie

Beschrijving

Export type

Uitvoerbestand

De bestandsnaam van het geëxporteerde bestand. U kunt ook naar het bestand bladeren.

Alle

Type

Hiermee selecteert u het exportformaat.

Alle

Oorsprong X, Y, Z

Stel de coördinaten voor de oorsprong in om het geëxporteerde model op een specifieke locatie te plaatsen.

PML , SDNF , XML

Onderdelen splitsen

Splits in een onderdeel in het Tekla Structures -model in verschillende elementen in het STAAD- of DSTV-model.

FEM

Combineer gesegmenteerde delen (MicroSAS)

Hiermee kunt u meerdere onderdelen combineren tot één onderdeel in het geëxporteerde model.

Als u bijvoorbeeld een ligger in diverse elementen hebt verdeeld en de optie Ja hebt geselecteerd, worden in Tekla Structures de elementen samengevoegd zodat ze één ligger in het geëxporteerde model vormen. Met de optie Nee vormt elk element van de ligger in het model een individuele ligger.

FEM (MicroSAS)

Tabblad PML

Optie

Beschrijving

Export type

Eenheden (alleen voor PML)

Selecteer de eenheden voor het exportmodel.

PML

Exporteer negatieve volumes

Hiermee bepaalt u of negatieve volumes in de export worden opgenomen. Ja exporteer negatieve volumes.

Als u PML gebruikt, voert u profielnamen van Tekla Structures in het conversiebestand in. Hierdoor worden in de andere software onderdelen als liggers en kolommen beschouwd, niet als platen en wordt het exportbestand kleiner.

PML

Tabblad SDNF

Optie

Beschrijving

Export type

SDNF versie nummer

Selecteer de SDNF-versie die in de export moet worden gebruikt.

Gebruik SDNF-versie 2.0. voor StruCAD.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Fittingen en zaagsnedes meenemen

Met Ja (standaard) worden uitsnijdingen en fittingen meegenomen in de export.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Type positienummer

Het SDNF-bestand bevat ID's die kunnen worden opgenomen in gebruikersattributen van onderdelen of worden gebruikt als positienummers. U beschikt over de volgende opties:

• Posnummer

De ID wordt het positienummer van het onderdeel. Gebruik de velden Onderdeel Pos_No met deze optie.

• Merknummer

De ID wordt het positienummer van het merk.

• Universele ID nummers

De ID wordt een gebruikersattribuut voor het onderdeel.

Als u gebruikersattributen zichtbaar wilt maken, moet u deze toevoegen aan het bestand objects.inp.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Offsets meenemen

Als u de offset tijdens de export wilt negeren, selecteert u Nee. Als u wel hiermee rekening wilt houden, selecteert u Ja.

Deze instelling is niet van invloed op de werkelijke start- en eindpuntgegevens, alleen op de offset. In Tekla Structures worden het start- en eindpunt geschreven op basis van het werkelijke solide object, niet de referentielijn.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

PDMS fase

Met PDMS fase wordt de beginfase voor geëxporteerde onderdelen gedefinieerd. Als de eerste fase in het Tekla Structures -model bijvoorbeeld 1 is en u 10 invoert voor de beginfase, krijgen de Tekla Structures -onderdelen in andere software de fase vanaf 11 en hoger.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Engineering firma

Voer de naam in van het bedrijf dat de engineering doet.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Klant

Voer de naam van de klant in.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Structuur ID

Voer een unieke ID voor het geëxporteerde model in.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Project ID

Voer een unieke ID voor het geëxporteerde project in.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Revisienummer

Voer een optioneel revisienummer in. In Tekla Structures wordt het revisienummer opgehaald uit het gebruikersattribuut (REVISION_NUMBER) van het model. Als dit veld leeg is, wordt in Tekla Structures een revisienummer gebruikt uit het dialoogvenster CAD export ( Revisie Nummer ).

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Issue Code

In Tekla Structures wordt een issuecode in het header-gedeelte van het uitvoerbestand geschreven. Voor PDMS moet deze waarde altijd Tekla Structures zijn.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Ontwerp code

Definieer de ontwerpcode die moet worden gebruikt in het structurele ontwerp.

SDNF

SDNF (PDMS)

PDMS

Tabblad XML

Optie

Beschrijving

Export type

Eenheden

Geef de eenheid voor de conversie op (MM, M, IN, FT). Voor bijvoorbeeld een Tekla Structures -model dat is gemaakt met millimeters, selecteert u IN als u alle afmetingen van onderdelen in het uitvoerbestand naar inches wilt converteren.

XML

XML structuur ID

Een unieke ID voor het geëxporteerde model. U moet altijd het ID-nummer invoeren. In Tekla Structures wordt deze waarde gebruikt om het model te identificeren als u dit opnieuw exporteert.

XML

XML structuur naam

Een unieke naam van het geëxporteerde model.

XML

Tabblad Staad

Optie

Beschrijving

Export type

Profiel tabel

Selecteert het profieltype.

FEM (STAAD)

Parametrische vormen indien mogelijk

Wordt gebruikt om te definiëren hoe Tekla Structures de profielen PL, P, D, PD en SPD naar Staad worden geëxporteerd.

Met Ja worden de profielen geëxporteerd als parametrische vormen zodat deze juist kunnen worden geïdentificeerd in STAAD.

Met Nee worden alle profielen als STAAD-standaardvormen geëxporteerd.

FEM (STAAD)

Tabblad DSTV

Optie

Beschrijving

Exporttype

Versie

Selecteert de DSTV-versie om te exporteren.

FEM (DSTV)

Referentie element met

Selecteert CROSS-SECTION om een statisch model te exporteren of MEMBER_LOCATION om een CAD-model te exporteren.

FEM (DSTV)