Vanuit Tekla Structures im- en exporteren

2017

Vanuit Tekla Structures im- en exporteren

Tekla Structures heeft verschillende tools waarmee u fysieke en referentiemodellen en de betreffende gegevens kunt importeren en exporteren.

Raadpleeg voor details over compatibele software bij importeren en exporteren Compatibele software.

Opmerking:

De import- en exportfunctionaliteit is niet in alle Tekla Structures -configuraties beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie Configuraties van Tekla Structures.

U kunt gegevens in Tekla Structures importeren en exporteren voor verschillende doeleinden:

• U kunt referentiemodellen in Tekla Structures importeren. U kunt bijvoorbeeld een architectonisch model, een model voor het ontwerp van een fabriek of een model voor verwarming, ventilatie en airconditioning als referentiemodel gebruiken. Referentiemodellen kunnen ook eenvoudige 2D-tekeningen zijn die worden geïmporteerd en vervolgens worden gebruikt als onderlegger waarop het model direct kan worden gebouwd.
  • U kunt 2D- of 3D-modellen importeren die in andere software zijn gemaakt en deze detailleren of de objecten van de structuur aanpassen in Tekla Structures. Nadat het model is voltooid, kunt u het exporteren en ter beoordeling terugsturen naar de architect of ingenieur.

• U kunt lijsten maken van de geïmporteerde modellen vanuit de meeste formaten.

• U kunt Tekla Structures -modellen exporteren die u wilt gebruiken voor reken- en ontwerpdoeleinden (diverse formaten). Vervolgens kunt u de reken- en ontwerpresultaten weer importeren in het Tekla Structures -model.

• Er kunnen verschillende modellen worden voltooid voor de engineering- en aannemersfase van het project.

• U kunt vormen vanuit vele formaten importeren. Vormen worden gebruikt om items te definiëren.

• U kunt gegevens exporteren voor gebruik in systemen voor fabricagegegevens en tijdens fabricagefase:

• U kunt CNC-gegevens (Computer Numerical Control) genereren voor het geautomatiseerd snijden, boren en lassen met CNC-apparatuur.

• U kunt bijvoorbeeld naar MIS exporteren (Manufacturing Information Systems), zodat de fabrikanten de projectvoortgang kunnen volgen.

Klik op de onderstaande koppelingen voor meer informatie over de verschillende typen import en export:

Referentiemodellen en compatibele indelingen

IFC

SketchUp

DWG en DXF

LandXML

NC-bestanden

PDF

DGN

CAD

FEM

ASCII

Attribuut importeren

CIS en CIMSteel

MIS

FabTrol XML

HMS

ELiPLAN

BVBS

Unitechnik

Layout Manager

Tekla Web Viewer

Tekla BIMsight

Tekla Structural Designer

Trimble Connector

Naast deze ingebouwde import- en exporttools hebt u in Tekla Warehouse een verscheidenheid aan koppelingen naar andere applicaties beschikbaar die u kunt downloaden.