Een SteelFab/SCIA-model importeren

2017

Een SteelFab/SCIA-model importeren

1. Klik in het menu Bestand op Importeren > CAD .

Het dialoogvenster Importeer modellen wordt geopend.

2. Selecteer SteelFab/SCIA Import in de lijst Type.
  3. Gebruik de standaardnaam import model of voer een nieuwe naam in.
  4. Klik op OK.
  5. Selecteer het model in de lijst.
  6. Klik op Eigenschappen om een dialoogvenster te openen waarin u de instellingen voor het importbestand kunt definiëren.
    • Voer de naam van het invoerbestand in.

• Voer de naam van het conversiebestand in.

• Stel de coördinaten voor de oorsprong in de vakken Oorsprong in als u het bestand op een specifieke locatie wilt.

• Stel Importeer lassen in op Ja als u lassen wilt opnemen in het model.

• Stel Importeer boutgaten in op Ja als u gaten wilt opnemen in het model.

7. Klik op OK.
  8. Klik op Importeren.
  9. Selecteer welke versie van onderdelen die u wilt importeren.
  10. Klik op Alles accepteren.
  11. Als u het model hebt gewijzigd en het opnieuw wilt importeren, kunt u ook alle wijzigingen weigeren door op Weiger alles te klikken of individuele wijzigingen te accepteren of te weigeren door op Selecteer individueel te klikken.
  12. Tekla Structures geeft het bericht Wilt u het importmodel voor latere imports opslaan? weer. Klik op Ja.

Het importmodel wordt weergegeven in een modelvenster van Tekla Structures.

13. Klik met de rechtermuisknop op het modelvenster en selecteer Pas werkgebied aan, aan complete model om er zeker van te zijn dat het geïmporteerde model volledig zichtbaar is.
  14. Als er onderdelen ontbreken, controleert u de waarden Vensterdiepte Boven en Onder in het dialoogvenster Venster eigenschappen en wijzigt u deze indien nodig.