Een Plantview-model importeren

2017

Een Plantview-model importeren

1. Klik in het menu Bestand op Importeren > CAD .

Het dialoogvenster Nieuw import model wordt geopend.

2. Selecteer CAD Import.
  3. Gebruik de standaardnaam import model of voer een nieuwe naam in.
  4. Klik op OK.
  5. Selecteer het model in de lijst.
  6. Klik op Eigenschappen om een dialoogvenster te openen waarin u de instellingen voor het geselecteerde type importbestand kunt definiëren.
    • Voer op het tabblad Conversie de naam van het conversiebestand in of blader naar het conversiebestand.

• Voer op het tabblad Parameters de naam van het Plantview-bestand dat u wilt importeren in het vak Invoer bestand in of klik op Bladeren om het bestand op te zoeken.

• Stel het bestandstype in op Plantview in het vak Type en stel de coördinaten voor de oorsprong in de vakken Oorsprong in als u het bestand op een specifieke locatie wilt.

• Stel de materiaalkwaliteit in het vak Materiaal op het tabblad SDNF in.

U kunt ook op ... naast het vak klikken en in het dialoogvenster Selecteer materiaal naar de materiaalkwaliteit bladeren.

• Als u een lijst wilt maken van de import, voert u de gewenste gegevens in op het tabblad Lijst.

• Als u een model voor het eerst importeert, hoeft u de standaardwaarden op het tabblad Geavanceerd niet te wijzigen.

7. Klik op OK om naar het dialoogvenster Importeer modellen te gaan.
  8. Klik op Importeren.

In Tekla Structures wordt het dialoogvenster Importmodel info weergegeven.

9. Selecteer welke versie van onderdelen die u wilt importeren.
  10. Klik op Alles accepteren.

Als u het model hebt gewijzigd en het opnieuw wilt importeren, kunt u ook alle wijzigingen weigeren door op Weiger alles te klikken of individuele wijzigingen te accepteren of te weigeren door op Selecteer individueel te klikken.

11. Tekla Structures geeft het bericht Wilt u het importmodel voor latere imports opslaan? weer. Klik op Ja.

Het geïmporteerde model wordt weergegeven in een modelvenster van Tekla Structures.

12. Klik met de rechtermuisknop op het modelvenster en selecteer Pas werkgebied aan, aan complete model om er zeker van te zijn dat het geïmporteerde model volledig zichtbaar is.
  13. Als er onderdelen ontbreken, controleert u de waarden Vensterdiepte Boven en Onder in het dialoogvenster Venster eigenschappen en wijzigt u deze indien nodig.