HMS-exportinstellingen

2017

HMS-exportinstellingen

U kunt de projectgegevens, de plaatgegevens en de gegevens van het stalen onderdeel in de HMS-export opnemen.

Tabblad Projectgegevens

Optie Beschrijving

Klantnaam

Klantnummer

Naam van de aannemer

Montageadres

Montagestad

Naam sectie

Projectstatus

Opmerking 1

Opmerking 2

Opmerking 3

U kunt projectgegevens, zoals klantnaam en siteadres, in het HMS-exportbestand opnemen.

De vakken beschikken over de volgende waarden:

• Leeg

Het item wordt niet opgenomen in het HMS-exportbestand.

• Tekst

Typ de tekst in het vak naast het item.

• Project-UDA

De gegevens zijn afkomstig uit de gebruikersattributen van het project.

• Projectobject , Projectadres , Projectinfo 1 - 2

De gegevens zijn afkomstig uit de projectinformatie.

Exportbestanden Definieer een naam en locatie voor het exportbestand. De bestandsextensie is .sot. Het exportbestand gaat standaard naar de map \HMS onder de modelmap.
Voeg revisie aan bestandsnaam toe Voeg het revisienummer aan het HMS-exportbestand toe: hms_export_file<revisie>.sot.
Logbestand openen na exporteren Open het logbestand na het exporteren. HMS-export maakt het logbestand in de map van het exportbestand.

Tabblad Plaatgegevens

Optie

Beschrijving

Positienummer

Toegewezen controlenummer (ACN) is de enige optie.

Plaatopmerkingen

Elementtype

Eindlabel

De opties zijn:

• Leeg

Het item wordt niet opgenomen in het HMS-exportbestand.

• Tekst

Typ de tekst in het vak naast het item.

• UDA

De gegevens zijn afkomstig uit de gebruikersattributen van het project.

Plaatnaam

De opties zijn:

• Profiel

Selecteer om de gehele profielnaam te exporteren.

• Dikte

Selecteer om alleen de profielhoogte te exporteren.

Plaatlabel

De opties zijn:

• Merkpositie

Selecteer om de volledige betonelementpositie te exporteren.

• Merkserienummer

Selecteer om alleen serienummer van het betonelement te exporteren.

Gewichtseenheden plaat

Selecteer de gewichtseenheid.

Veranderlijk/eigen gewicht

Voer de te exporteren standaard veranderlijk/eigen gewicht in.

Voor de berekening van de kanaalplaat kunt u een veranderlijke belasting/statische belasting (KN/m2) voor platen definiëren.

Als u deze gegevens niet hier definieert, moet u later de standaardwaarde voor elke plaat in HMS-software invoeren.

Tabblad Bereik betonplaat

Optie

Beschrijving

Onderdelen uitsluiten

Voer de klasse van het modelobject, de naam, een tekst, een UDA of een template in het vak in om de gegevens uit te sluiten.

Haakpunten

Elektriciteitsdozen

Lasplaat

Massieve vulling

Gevulde gebied

• Leeg

Het item wordt niet opgenomen in het HMS-exportbestand.

• Naam

Selecteer om de naam op te nemen.

• Tekst

Typ de tekst in het vak naast het item.

• Klasse

Voer de klasse van het modelobject in het vak in om de gegevens op te nemen.

• UDA

De gegevens zijn afkomstig uit de gebruikersattributen.

• Template

De gegevens komen uit een template.

Naam haakpunt

Selecteer om de haakpuntnaam in de export op te nemen.

Naam lasplaat

Selecteer om de naam van de lasplaat in de export op te nemen.

Tabblad Opties

Optie Beschrijving

Haakprofiel exporteren

Selecteer deze optie om haakgegevens op te nemen.

HP-naam exporteren

Selecteer om haakpuntnamen te exporteren. Als u deze optie niet selecteert, worden alleen de XY-coördinaten geëxporteerd.

Binnenkernen exporteren

Selecteer deze optie om gedetailleerde gegevens over kanaalplaten in de export op te nemen.

Inclusief volledige uitsnijding naar contour

Selecteer om in de export de volledige uitsnijding in het contourblok ( CO ) op te nemen. Als u dit niet hebt geselecteerd, wordt de volledige uitsnijding als een afzonderlijke uitsnijding geschreven ( SP ).

Sluit strengen van export uit

Selecteer om strengen van de export uit te sluiten.

Strengcode exporteren

Selecteer om strengcode in de export op te nemen.