FabTrol XML

2017

FabTrol XML

U kunt de gegevens over de fabricagestatus voor onderdelen in een Tekla Structures -model importeren vanuit een XML-bestand dat door FabTrol is geschreven.

FabTrol is een Material Resource and Planning (MRP)-systeem dat over het algemeen door staalfabrikanten wordt gebruikt voor de calculatie, de voorraad en de productie te beheren. De gegevens kunnen via een export met een KISS-indeling of rechtstreeks via de op tekst gebaseerde lijsten van Tekla Structures naar FabTrol worden geschreven voor het bekijken van de merkstatus via de projectlevenscyclus. De volggegevens die in FabTrol worden ingevoerd kunnen dan weer in Tekla Structures via de FabTrol XML-import voor inkleuring van het model worden geïmporteerd. Dit wordt uitgevoerd door de gegevens in een vooraf ingestelde verzameling van gebruikersattributen (UDA´s) op te slaan. Importeren van de FabTrol XML is in alle configuraties van Tekla Structures mogelijk (inclusief Projectviewer) maar de gegevens kunnen alleen in de UDA´s in modelleer- of beheerconfiguraties worden opgeslagen.

Het bestand XMLTrans.trn moet zich in de map ..\ProgramData\Tekla Structures\<versie>\environments\<environment>\system bevinden. Dit bestand wijst de namen van FabTrol XML aan de UDA-namen van Tekla Structures toe.