CAD-import- en exportformaten

2017

CAD-import- en exportformaten

Met de CAD-importtool kunt u de volgende bestandstypen importeren naar en exporteren van Tekla Structures.

Optie

Importeren

Exporteren

Importeren vanuit/Exporteren naar

SDNF

X

X

SDNF (Steel Detailing Neutral File) wordt gebruikt bij het importeren en het exporteren van diverse CAD-systemen.

HLI

X

X

HLI (High Level Interface). IEZ AG Speedikon-software

Plantview

X

Plantview-ontwerpsysteem

SDNF (PDMS)

X

X

Plant Design Management System. Cadcentre 3D-software voor het ontwerpen van fabrieken.

De gegevens worden naar PDMS geëxporteerd via een SDNF-koppeling. In Tekla Structures worden de gegevens over de afwerking in het klasseattribuut van het onderdeel geschreven, terwijl in een SDNF-export de klassegegevens worden weggelaten.

XML

X

X

ArchiCAD-modelleersysteem.

De export is aan enkele beperkingen gebonden:

• Conversiebestanden worden niet gebruikt.

• Gaten, bouten en lassen worden niet geëxporteerd.

PDMS

X

Verouderd formaat. We raden u niet aan deze optie te gebruiken.

SCIA

X

SCIA wordt gebruikt voor de SteelFab-interface.