Snapknoppen en symbolen

2017

Snapknoppen en symbolen

Gebruik de snapknoppen om te bepalen welke posities u in het model of in de tekening kunt aanwijzen. Door snapknoppen te gebruiken kunt u objecten precies positioneren zonder de coördinaten te kennen. U kunt snapknoppen gebruiken wanneer Tekla Structures u vraagt om een punt aan te wijzen.

Klik op de snapknoppen op de werkbalk Snappen om deze in of uit te schakelen. Als er meerdere punten beschikbaar zijn om naar te snappen, bladert u met de Tab -toets vooruit door de snappunten en met de toetscombinatie Shift+Tab terug. Klik met de linkermuisknop om het gewenste punt te selecteren.

Hoofdsnapknoppen

De twee hoofdsnapknoppen definiëren of u naar referentiepunten of andere punten op objecten kunt snappen, zoals bijvoorbeeld hoeken van onderdelen. Deze knoppen hebben de hoogste snapprioriteit. Als deze beide knoppen zijn uitgeschakeld, kunt u niet snappen naar posities, ook niet als alle andere knoppen actief zijn.

Knop

Snapposities

Beschrijving

Symbool

Referentielijnen en -punten

U kunt naar referentiepunten van objecten snappen (punten die handles hebben).

Groot

Geometrielijnen en -punten

U kunt naar elk punt van een object snappen.

In tekeningen kunt u deze knop gebruiken om naar de overlap van snapshots te snappen.

Klein

Overige snapknoppen

De tabel hieronder geeft de overige snapknoppen en hun symbolen in het model en de tekening weer.

Zorg ervoor dat u tijdens het snappen niet te veel snapknoppen hebt ingeschakeld, omdat het makkelijk tot onnauwkeurigheden en fouten bij het snappen kan leiden. Wees vooral voorzichtig als u de snapknopSnap vrij gebruikt.

Knop

Snapposities

Beschrijving

Symbool

Punten

Hiermee snapt u naar punten en snijpunten van stramienlijnen.

Eindpunten

Hiermee snapt u naar eindpunten van lijnen, segmenten van polylijnen en bogen.

Centrum

Hiermee snapt u het hart van cirkels en bogen.

Middelpunten

Hiermee snapt u naar middelpunten van lijnen, segmenten van polylijnen en bogen.

Snijpunten

Hiermee snapt u naar snijpunten van lijnen, segmenten van polylijnen, bogen en cirkels.

Loodrecht

Hiermee snapt u naar punten op objecten die een loodrechte lijn vormen ten opzichte van een ander object.

Lijnverlengingen

Snapt naar lijnverlengingen van dichtbijgelegen objecten en naar referentie- en geometrielijnen van tekeningobjecten.

Vrij punt

Hiermee snapt u naar een willekeurige positie.

Dichtstbijzijnde punt

Hiermee snapt u naar het dichtstbijzijnde punt van objecten, zoals een punt op de rand van een onderdeel of een lijn.

Lijnen

Snapt naar stramienlijnen, referentielijnen en de randen van bestaande objecten.

Maatlijnen en labellijnen, tekeningopmaakitems en tekeningkaders

Hiermee snapt u naar aantekeninggeometrieën, tekeningopmaakitems en tekeningkaders.

Alleen beschikbaar in tekeningen.

Inhoudswaardering:
Average page rating: 5 (1 stem)
Refresh page after voting to show updated result.