Objecten selecteren

2017

Objecten selecteren

U kunt losse selecties en gebiedselecties maken. Tekla Structures markeert de geselecteerde objecten. Het aantal geselecteerde objecten en handles wordt rechtsonder in de statusbalk weergegeven. Bijvoorbeeld:

Losse objecten selecteren

1. Zorg dat de juiste selectieknoppen actief zijn.
  2. Klik op een object om het te selecteren.

Tekla Structures geeft afmetingen en maatlijnen voor het object weer.

3. Als u de maatlijnen wilt verbergen, gebruikt u de variabele XS_DISPLAY_DIMENSIONS_WHEN_SELECTING_OBJECTS.

Meerdere objecten selecteren

U kunt meerdere objecten selecteren met gebiedsselectie. De sleeprichting is standaard van invloed op de selectie van objecten.

1. Zorg dat de juiste selectieknoppen actief zijn.
  2. Als u alle objecten wilt selecteren die zich volledig binnen een rechthoekig gebied bevinden, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de muis van links naar rechts.

3. Als u alle objecten wilt selecteren minimaal gedeeltelijk binnen een rechthoekige gebied bevinden, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleep u de muis van rechts naar links.

4. Als u wilt wijzigen hoe gebiedsselectie werkt, klikt u op Bestand > Instellingen en schakelt u het selectievakje Crossing-selectie in of uit.

De optie is standaard uitgeschakeld. Als de optie is uitgeschakeld , is de sleeprichting van invloed op de selectie van objecten. Als de optie is ingeschakeld , worden alle objecten geselecteerd die ten minste gedeeltelijk in het rechthoekige gebied vallen, onafhankelijk van de sleeprichting.

Alle objecten selecteren

Als u alle objecten in een keer wilt selecteren, kunt het volgende doen:

• Klik op het lint op de pijl omlaag naast de knopen klik vervolgens op Selecteer alle objecten

• Druk op Ctrl+A.

Handles selecteren

Soms moet u alleen de handles van een onderdeel selecteren, bijvoorbeeld wanneer u het onderdeel verplaatst. Voordat u start, moet u ervoor zorgen dat Crossing Selectie is uitgeschakeld.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen en zorg ervoor dat Crossing Selectie is uitgeschakeld.
  2. Zorg dat de juiste selectieknoppen actief zijn.
  3. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de muis van links naar rechts om het gehele onderdeel op te nemen.

Het onderdeel wordt geselecteerd:

4. Houd de Alt -toets ingedrukt en sleep de muis opnieuw van links naar rechts.

Alleen de onderdeelhandles worden nu geselecteerd:

De selectie wijzigen

U kunt objecten aan de huidige selectie toevoegen of objecten uit de selectie verwijderen.

1. Als u objecten aan de huidige selectie wilt toevoegen, houdt u de Shift -toets ingedrukt en selecteert u meer objecten.
  2. Als u de selectie van een object wilt in- of uitschakelen, drukt u tijdens de selectie op de Ctrl -toets. Tekla Structures heft de selectie op van de objecten die geselecteerd waren en selecteert de objecten die eerder niet waren geselecteerd.
  3. Als u de selectie van alle objecten en handles wilt uitschakelen, klikt u ergens anders op. Klik bijvoorbeeld op de lege achtergrond van het huidige venster.

Quick feedback

The feedback you give here is not visible to other users. We use your comments to improve our documentation.