Een losse stramienlijn wijzigen

2017

Een losse stramienlijn wijzigen

U kunt losse stramienlijnen verplaatsen, verkleinen en laten hellen. U kunt ook stramienlijnlabels wijzigen.

Eigenschappen van stramienlijnen wijzigen

U kunt de eigenschappen van een losse stramienlijn bewerken.

1. Zorg dat de selectieknop Selecteer stramienlijn is ingeschakeld.
  2. Dubbelklik op een stramienlijn.
  3. Wijzig de stramienlijneigenschappen.
  4. Klik op Wijzig om de wijzigingen op te slaan.

Een stramienlijn verplaatsen

Gebruik rechtstreekse wijziging om losse stramienlijnen te verplaatsen.

1. Zorg ervoor dat de knopRechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de selectieknop Selecteer stramien is ingeschakeld.
  3. Selecteer het stramien.
  4. Selecteer de stramienlijn die u wilt verplaatsen.
  5. Versleep de stramienlijn naar een nieuwe locatie.

U kunt ook met het toetsenbord een numerieke locatie invoeren.

Gebruik het numerieke toetsenblok om met het minteken (-) te beginnen. Als u een absolute coördinaat wilt invoeren, voert u eerst $ in en vervolgens de waarde. Druk op Enter om te bevestigen.

Een stramienlijn verlengen, inkorten of laten hellen

Gebruik rechtstreekse wijziging om losse stramienlijnen uit te rekken, te verkleinen of te laten hellen.

1. Zorg ervoor dat de knopRechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de selectieknop Selecteer stramien is ingeschakeld.
  3. Selecteer het stramien.
  4. Selecteer de stramienlijn.
  5. Versleep een handle van de stramienlijnnaar een nieuwe locatie.

Een stramienlijnlabel wijzigen

Gebruik de contextuele werkbalk om het label van een losse stramienlijn te wijzigen.

1. Zorg ervoor dat de knopRechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de selectieknop Selecteer stramienlijn is ingeschakeld.
  3. Selecteer een stramienlijn.
  4. Voer op de contextuele werkbalk een nieuw label in.

Uitrekken van stramienlijn uitschakelen

Als u de buitenste stramienlijnen met de lijnhandles verplaatst, verlengt of verkort Tekla Structures de loodrechte, kruisende stramienlijnen standaard dienovereenkomstig. U kunt dit tijdelijk uitschakelen.

1. Zorg ervoor dat de knopRechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de selectieknop Selecteer stramien is ingeschakeld.
  3. Selecteer de stramienlijn.
  4. Klik op de contextuele werkbalk op de knopUitrekken van stramienlijn uitschakelen.