Objecten maken, wijzigen en verwijderen

2017

Objecten maken, wijzigen en verwijderen

Er zijn verschillende manieren om objecten in Tekla Structures te maken, wijzigen en verwijderen. Hier beschrijven we de manier die voor een nieuwe gebruiker het handigst is.

1. Voer een commando uit dat een object maakt.

Klik bijvoorbeeld opom een stalen ligger te maken.

2. Wijs punten aan om het object in het model te plaatsen.

Tekla Structures maakt het object met de huidige eigenschappen van het objecttype.

3. Volg de statusbalkberichten om instructies te krijgen hoe u moet doorgaan.
  4. Als u meer objecten met dezelfde eigenschappen wilt maken, wijst u meer punten aan.

Het commando wordt uitgevoerd totdat u het commando beëindigt of een ander commando start.

5. Dubbelklik op het object om dit te wijzigen.

Het dialoogvenster met objecteigenschappen wordt geopend.

6. Wijzig indien gewenst de eigenschappen.
  7. U kunt aangeven welke eigenschappen u wilt wijzigen door de selectievakjes in of uit te schakelen.

Als u bijvoorbeeld alleen het materiaal van het object wilt wijzigen, selecteert u het selectievakje Materiaal en wist u alle andere.

Tip:

Klik opom alle selectievakjes in of uit te schakelen.

8. Klik op Wijzig.

Tekla Structures wijzigt de eigenschappen waarvan u de selectievakjes in stap 7 hebt ingeschakeld.

9. Als u een object wilt verwijderen, selecteert u het en drukt u op Delete.