Aansluitende onderdelen in aanzichten weergeven

2017

Aansluitende onderdelen in aanzichten weergeven

U kunt selecteren welke aansluitende onderdelen in aanzichten worden weergegeven en indien nodig de aanzichtgrens uitbreiden.

Aansluitende onderdelen verwijzen naar (optioneel weergegeven) onderdelen die zich dicht bij het onderdeel bevinden dat in een tekening wordt afgebeeld. De aansluitende onderdelen kunnen afhankelijk van de instellingen onderdelen zijn die op de een of andere manier met het betreffende onderdeel zijn verbonden of gewoon onderdelen zijn die toevallig in de buurt liggen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.
  4. Klik op Aansluitend onderdeel.
  5. Selecteer op het tabblad Zichtbaarheid de onderdelen die u wilt weergeven met de volgende opties:
    • Met Geen worden geen aansluitende onderdelen weergegeven.

• Met Verbonden delen worden alle onderdelen weergegeven die met het modelobject zijn verbonden.

• Met Aansluitende onderdelen worden alleen de onderdelen weergegeven waarmee het modelobject is verbonden.

• Met Alle verbindingen worden de opties Verbonden delen en Aansluitende onderdelen gecombineerd.

• Met Op extremen worden alle onderdelen weergegeven binnen de grenzen van het hoofdonderdeel en het aansluitend onderdeel. Deze instelling wordt beïnvloed door de waarde die voor Aanzicht vergroting voor aansluitende onderdelen op het tabblad Attributen 1 wordt ingevoerd.

• Hoofd-/aansluitende onderdelen: Hoofdonderdelen geeft alleen aansluitende onderdelen weer die het hoofdonderdeel van een merk of betonelement vormen.

• Hoofd-/aansluitende onderdelen: Aansluitende onderdelen geeft alleen aansluitende onderdelen weer die aansluitende onderdelen van een merk of betonelement zijn.

• Hoofd-/aansluitende onderdelen: Beide geeft zowel hoofdonderdelen als aansluitende onderdelen weer.

• Schuine onderdelen: Ja geeft de schuine onderdelen als aansluitende onderdelen in de tekening weer, Nee geeft geen schuine onderdelen als aansluitende onderdelen weer.

• Bouten: Ja geeft de bouten in de aansluitende onderdelen weer terwijl Nee de bouten in het aansluitend onderdeel niet weergeeft.

6. Op het tabblad Inhoud stelt u de weergave van het aansluitende onderdeel en de bouten van aansluitende onderdelen in en welke lijnen en labels worden weergegeven.
  7. Op het tabblad Uiterlijk stelt u de kleuren en lijntypen in die u in aansluitende onderdelen wilt gebruiken.
  8. Afhankelijk van het tekeningtype kunt u het volgende doen:

Onderdeel-, merk- en betontekeningen

1. Klik op Attributen in de optiestructuur en voer een waarde in waarmee het aanzicht in het vak Aanzicht vergroting voor aansluitende onderdelen moet worden uitgebreid.

Probeer verschillende waarden uit en bekijk welke aan uw behoeften voldoet. Te hoge waarden werken vaak niet goed. Als u de waarde instelt op 0 , wordt de vergroting van aansluitende onderdelen niet weergegeven.

2. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    3. Klik op Sluiten om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.

Overzichttekeningen

1. Klik op OK om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
    2. Klik op Aanzicht en voer op het tabblad Attributen een waarde in waarmee het aanzicht in het vak Aanzicht vergroting voor aansluitende onderdelen moet worden uitgebreid.
    3. Klik op OK om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
  9. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.
Tip:

Als u geen vergroting van aansluitende onderdelen wilt weergeven in tekeningaanzichten, stelt u de variabele XS_VISUALIZE_VIEW_NEIGHBOR_PART_EXTENSION in op FALSE.

Voorbeeld

In het volgende voorbeeld is Aanzicht vergroting voor aansluitende onderdelen ingesteld op 100. Er bevinden zich geen aansluitende onderdelen in deze oppervlakte.