Wat zijn gebruikerscomponenten?

2017

Wat zijn gebruikerscomponenten?

U kunt gebruikerscomponenten van het type verbinding, onderdeel, verbindingsdetails en details voor uw project maken. Deze worden gebruikerscomponenten genoemd. U kunt gebruikerscomponenten op dezelfde manier als Tekla Structures -systeemcomponenten gebruiken. U kunt zelfs intelligente gebruikerscomponenten maken die zich automatisch aan wijzigingen in het model aanpassen.

Wanneer gebruiken

Maak een gebruikerscomponent als u geen vooraf gedefinieerde systeemcomponent kunt vinden die aan al uw wensen voldoet. Vooral als u een groot aantal complexe modelobjecten moet maken en deze over meerdere projecten moet kopiëren.

Voordelen

Als u eenmaal een gebruikerscomponent in de database Applicaties en componenten opslaat, hebt u hier vanuit de database eenvoudig toegang toe en kunt u deze op een andere locatie in hetzelfde model gebruiken. Als u de gebruikerscomponent moet wijzigen, hoeft u de wijzigingen slechts eenmaal aan te brengen. Als u de wijzigingen in de database opslaat, worden deze automatisch op alle exemplaren van die gebruikerscomponent in het model toegepast. U kunt gebruikerscomponenten ook als .uel -bestanden tussen modellen importeren en exporteren en de gebruikerscomponenten met uw collega's delen.

Typen gebruikerscomponenten

U kunt vier typen gebruikerscomponenten maken:

Type

Beschrijving

Voorbeeld

Onderdeel

Hiermee maakt u een groep objecten die verbindingen en details kunnen bevatten.

Opmerking: In tegenstelling tot andere gebruikerscomponenten zijn de gebruikerscomponenten van het type onderdeel niet met een componentsymbool in het model gemarkeerd. Gebruikerscomponenten van het type onderdeel hebben dezelfde positie-eigenschappen als liggers.

Verbinding

Hiermee maakt u een verbinding van objecten tussen het hoofdonderdeel en het aansluitend onderdeel. Het hoofdonderdeel kan doorlopend zijn op het verbindingspunt.

Detail

Hiermee maakt u detailobjecten en verbindt u deze met een los onderdeel op een aangewezen locatie.

Verbindingsdetail

Hiermee maakt u verbindingsdetailobjecten en verbindt u de onderdelen langs een lijn die u maakt door twee punten aan te wijzen. De onderdelen zijn gewoonlijk parallel.

Quick feedback

The feedback you give here is not visible to other users. We use your comments to improve our documentation.