Basiseigenschappen voor een rekenmodel definiëren

2017

Basiseigenschappen voor een rekenmodel definiëren

Voordat u een rekenmodel maakt, moet u eerste de basiseigenschappen zoals rekenmodelnaam, creatiemethode en berekeningsmethode voor een rekenmodel definiëren.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. Klik in het dialoogvenster Rekenmodellen op Nieuw.
  3. In het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel :
    1. Voer een unieke naam voor het rekenmodel in.

U kunt bijvoorbeeld een naam gebruiken die het deel van het fysieke model beschrijft dat u wilt berekenen.

2. Selecteer de creatiemethode voor het rekenmodel.

Welke methode u ook kiest, u kunt later eenvoudig objecten toevoegen en verwijderen.

Als u Geselecteerde onderdelen & lasten of Venster op vloernivo van geselecteerde onderdelen en lasten selecteert, worden de onderdelen en lasten van het fysieke model geselecteerd.

3. Selecteer een filter in de lijst Filter aansluitend onderdeel om het rekenmodel nauwkeuriger te maken.
    4. Wijzig op het tabblad Berekening de berekeningsmethode als u een niet-lineaire berekening moet uitvoeren.
    5. Definieer indien nodig andere rekenmodeleigenschappen.
    6. Klik op OK.