De rekenapplicatie selecteren

2017

De rekenapplicatie selecteren

U kunt verschillende rekenapplicaties met Tekla Structures gebruiken. U kunt berekeningsgegevens ook in verschillende formaten overdragen.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de relevante rekenapplicatie of -applicaties hebt en Tekla Structures op uw computer is geïnstalleerd. U moet ook een rechtstreekse link tussen Tekla Structures en elke rekenapplicatie installeren. Als u deze niet hebt geïnstalleerd, bent u niet in staat om rekenapplicatie-opties te zien en te selecteren.

U definieert als volgt welke rekenapplicatie of welk formaat voor een rekenmodel moet worden gebruikt:

1. Ga in Tekla Structures naar het tabblad Analysis & design en klik op A&D-modellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen kunt het volgende doen:
    • Als u de rekenapplicatie voor een nieuw rekenmodel wilt instellen, klikt u op Nieuw.

• Als u de rekenapplicatie van een bestaand rekenmodel wilt wijzigen, selecteert u het rekenmodel en klikt u vervolgens op Eigenschappen.

3. In het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel :
    1. Selecteer de rekenapplicatie in de lijst Reken applicatie op het tabblad Reken model.
    2. Klik op OK.