Belastingen in modelvensters schalen

2017

Belastingen in modelvensters schalen

U kunt Tekla Structures belastingen laten verschalen wanneer u bezig bent met modelleren. Hierdoor zijn belastingen niet te klein om te zien of zo groot dat deze de structuur verbergen.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Lasten modelleren.
  2. Voer op het tabblad Pijl lengte de minimum- en maximumgroottes voor belastingstypen in.
  3. Klik op OK.

Voorbeeld

Definieer dat puntbelastingen met een grootte van 1 kN of minder 500 mm hoog zijn in het model en dat puntbelastingen met een grootte van 10 kN of meer 2500 mm hoog zijn in het model. Tekla Structures verschaalt alle puntbelastingen met een grootte tussen 1 kN en 10 kN lineair tussen 500 mm en 2500 mm.

De eenheden hangen af van de instellingen in Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen.