Knooppunten samenvoegen

2017

Knooppunten samenvoegen

U kunt rekenknooppunten, die zich dicht bij elkaar in een enkel knooppunt bevinden, samenvoegen.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. Selecteer in het dialoogvenster Rekenmodellen het rekenmodel waarin u de knooppunten wilt samenvoegen.
  3. Selecteer de knooppunten die u wilt samenvoegen.

4. Klik op het tabblad Analysis & Design op Knooppunten samenvoegen.
  5. Als u knooppunten samenvoegt op rekenonderdelen die Aspositie behouden op Ja hebben ingesteld, wordt u in Tekla Structures gevraagd dit naar Nee te wijzigen. Klik op As behouden instellen op Nee om de wijziging te accepteren.
  6. Wijs de locatie aan waarheen de knooppunten moeten worden samengevoegd.

Tekla Structures voegt de knooppunten in één knooppunt samen en verlengt de rekenonderdelen overeenkomstig.