Tekla Structures met een rekenapplicatie koppelen

2017

Tekla Structures met een rekenapplicatie koppelen

Als u een externe rekenapplicatie bij rekenmodellen van Tekla Structures wilt gebruiken, moet u een rechtstreekse link tussen Tekla Structures en de rekenapplicatie tot stand brengen.

Zorg voordat u begint dat u over het volgende beschikt:

• Toegang tot de Tekla User Assistance-service

• Beheerdersrechten voor uw computer

1. Log bij uw computer in als beheerder.
  2. Installeer Tekla Structures als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Installeer de rekenapplicatie als u dat nog niet hebt gedaan.
  4. Login bij de service Tekla User Assistance en blader naar de koppeling installatie-instructies in Helpdesk-artikelen > Belasting en Toetsing .
  5. Klik op een artikel over dit onderwerp, bijvoorbeeld op Linking Tekla Structures with SAP2000.
  6. Volg de instructies in het ondersteuningsartikel om de koppeling voor de rekenapplicatie te downloaden.
  7. Installeer indien nodig de IFC- en CIS/2-indelingen, zoals in het artikel wordt aangeraden.
Opmerking:

Als u Tekla Structures en/of de rekenapplicatie om een of andere reden moet verwijderen en opnieuw moet installeren, moet u na het opnieuw installeren van Tekla Structures en/of de rekenapplicatie ook de koppeling opnieuw installeren.