De ondersteuningsvoorwaarden van een onderdeeluiteinde definiëren

Toegevoegd March 23, 2017 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie:
2017

De ondersteuningsvoorwaarden van een onderdeeluiteinde definiëren

De ondersteuningsvoorwaarden van een onderdeeluiteinde definiëren

Selecteer voordat u begint in het dialoogvenster Rekenmodellen het rekenmodel waarin u de opleggingsvoorwaarden wilt definiëren.

1. Selecteer een onderdeel.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen berekening.
  3. In het dialoogvenster met rekeneigenschappen van het onderdeel doet u het volgende:
    • Als u de ondersteuningsvoorwaarden voor het begin van het onderdeel (gele handle) wilt definiëren, gaat u naar het tabblad Begin punt.

• Als u de ondersteuningsvoorwaarden voor het eind van het onderdeel (magenta handle) wilt definiëren, gaat u naar het tabblad Eind punt.

4. Selecteer een optie in de lijst Begin of Einde.
  5. Definieer indien nodig voor een ondersteund uiteinde de rotatie.
  6. Wijzig indien nodig de vrijheidsgraden voor verplaatsing en rotatie.
  7. Als u Veer voor een van de vrijheidsgraden hebt geselecteerd, voert u de veerconstante in.

De eenheden hangen af van de instellingen in Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen.

8. Als u voor een van de vrijheidsgraden voor rotatie Veer hebt geselecteerd, geeft u het verbindingsniveau op.

Voer een waarde tussen 0 (vast) en 1 (scharnierend) in.

9. Klik op Wijzig.