Windlasten maken

2017

Windlasten maken

U kunt de effecten van wind op een gebouw modelleren.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Lasteigenschappen > Windlast .
  2. In het dialoogvenster Windbelasting generator (28) doet u het volgende:
    1. Voer de belastingseigenschappen in of wijzig deze.
    2. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  3. Klik op het tabblad Analysis & Design op Last > Windlast .
  4. Wijs punten aan om de vorm van het gebouw op het laagste niveau aan te geven.
  5. Klik op de middelste muisknop om te voltooien.

Tekla Structures doet automatisch het volgende:

• Maakt nieuwe oppervlaktebelastingen om de effecten van wind te modelleren

• Neemt windbelastingen in belastingscombinaties op

• Verdeelt windbelastingen als ze op platen, betonplaten of wanden werken die openingen hebben

Tip:

U selecteert of wijzigt windbelastingen als volgt:

• Gebruik de knop Selecteer componenten voor alle belastingen die als een groep zijn gemaakt

• Gebruik de knop Selecteer object voor individuele belastingen in een groep.