Een modaal rekenmodel maken

2017

Een modaal rekenmodel maken

U kunt van Tekla Structures -modellen resonantiemodellen maken. In resonantiemodellen wordt de resonantiefrequentie en het bijbehorend patroon van structurele deformatie (mode shapes) bepaald, in plaats van het uitvoeren van een spanningsberekening.

Maak voordat u begint de onderdelen die u in het rekenmodel wilt opnemen.

1. Als u een rekenmodel voor specifieke onderdelen wilt maken, moet u deze in het model selecteren.
  2. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  3. Klik in het dialoogvenster Rekenmodellen op Nieuw.
  4. In het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel :
    1. Definieer de basiseigenschappen voor het rekenmodel.
    2. Selecteer op het tabblad Berekening de optie Ja in de lijst Resonantie model.
    3. Klik op OK.