Een oppervlaktelast maken

2017

Een oppervlaktelast maken

Oppervlaktebelastingen zijn van invloed op driehoekige of vierkante oppervlakten. Als u de driehoekige belastingvorm selecteert, wordt de belaste oppervlakte gedefinieerd door de punten die u kiest. Als u een vierkante belastingsvorm wilt maken, kiest u drie punten en Tekla Structures bepaalt automatisch het vierde hoekpunt.

Voordat u begint, moet u het werkvlak verplaatsen als u een last loodrecht op een schuin onderdeel moet maken.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Lasteigenschappen > Oppervlakte last .
  2. In het dialoogvenster Eigenschappen oppervlakte last doet u het volgende:
    1. Voer de belastingseigenschappen in of wijzig deze.
    2. Selecteer op het tabblad Verdeling of u de belasting aan een onderdeel wilt toevoegen.
    3. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  3. Klik op het tabblad Analysis & Design op Last > Oppervlaktelast .
  4. Selecteer het onderdeel als u hebt geselecteerd om de belasting aan een onderdeel toe te voegen.
  5. Wijs drie hoekpunten voor de belasting aan.