De creatiemethode van een rekenmodel wijzigen

2017

De creatiemethode van een rekenmodel wijzigen

U kunt de creatiemethode van bestaande rekenmodellen wijzigen.

Als u de creatiemethode van een rekenmodel in Gehele model wijzigt, voegt Tekla Structures automatisch alle onderdelen en belastingen in het fysieke model aan het rekenmodel toe.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen :
    1. Selecteer het rekenmodel dat u wilt wijzigen.
    2. Klik op Eigenschappen.
  3. In het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel :
    1. Selecteer de gewenste optie in de lijst Creatiemethode op het tabblad Reken model.
    2. Klik op OK om de eigenschappen van het rekenmodel op te slaan.

Voorbeeld

U wijzigt de methode voor het opstellen van een berekeningsmodel als volgt van Gehele model naar Geselecteerde onderdelen en belastingen :

1. Kopieer een rekenmodel dat met de creatiemethode Gehele model is gemaakt.

2. Wijzig de creatiemethode van het gekopieerde rekenmodel naar Geselecteerde onderdelen & lasten.

3. Verwijder de ongewenste onderdelen en belastingen uit het rekenmodel.