Aansluitende stramienen en kompaslabels

Laatst bijgewerkt May 16, 2018 by Steel Extensions tekla.extensions-steel@trimble.com

Softwareversie:
19.0
Omgeving:
Niet omgeving specifiek

Aansluitende stramienen en kompaslabels

Inhoud

Doel en beschrijving
Systeemvereisten
Aansluitende stramienen en kompaslabels installeren
Aansluitende stramienen en kompaslabels gebruiken
Toepassingseigenschappen
Toepassingsknoppen

Doel en beschrijving

Gebruik de component Aansluitende stramienen en kompaslabels om extra gegevens over de locatie van een merk in merktekeningen op te nemen door de aansluitende stramienen en/of de kompasrichtingen in merkvensters aan te geven.

Systeemvereisten

Versie Tekla Structures: 19.0
.NET Framework versie: 4.0
Omgevingen: Alle

Aansluitende stramienen en kompaslabels installeren

U installeert de extensie als volgt:

1. Download het bestandspakket Aansluitende stramienen en kompaslabels van het Tekla Extranet.
  2. Pak het bestandspakket uit.

Aansluitende stramienen en kompaslabels gebruiken

U gebruikt de extensie als volgt:

1. Open een Tekla Structures-model dat een tekening bevat.
  2. Als de werkbalk Aansluitende stramienen en kompaslabels niet zichtbaar is, doet u het volgende:
    1. Klik op Extra > Aanpassen om het dialoogvenster Aanpassen te openen.
    2. Selecteer de werkbalk Aansluitende stramienen en kompaslabels en schakel het selectievakje Zichtbaar in.
  3. Klik op de knop Aansluitende stramienen en kompaslabels .
  4. Het dialoogvenster Aansluitende stramienen en kompaslabels wordt geopend.

1. Open een Tekla Structures-tekening.

Opmerking: Zorg dat het stramien op zichtbaar is ingesteld.

1. Voer de gewenste wijziging in.
  2. Klik op de knop Maken.
    1. Voor de optie Aansluitende stramienen.

1. Voor de optie Kompaslabels.

1. Voor de optie Beide.

Toepassingseigenschappen

1. Labeltype

Veld Beschrijving Standaard
    Labeltype Definieer de onderdeellabelreeks van een ligger.
    De opties zijn:
    • Aansluitende stramienen - hiermee worden alleen labeltypen voor aansluitende stramienen gemaakt.
    • Kompaslabels - hiermee worden alleen kompaslabeltypen gemaakt.
    • Beide - hiermee worden zowel labeltypen voor aansluitende stramienen als kompaslabeltypen gemaakt.
    Aansluitende stramienen
  2. Aanhaaltype

1. Kleur

Optie Beschrijving
      Standaard
      Geen
      Zwart
      Rood
      Groen
      Blauw
      Cyaan
      Geel
      Magenta
      Bruin
      Donkergroen
      Donkercyaan
      Oranje
      Grijs
    1. Type

Optie Beschrijving
      Standaard
      Geen
      Ononderbroken lijn
      Streepjeslijn
      Gebroken lijn
      Streep-stippellijn
      Stippellijn
      Streep-dubbele stippellijn
      Gebroken streepjeslijn
  1. Offsets markeren

Veld Beschrijving Standaard
    Aansluitende stramienen Hiermee definieert u de verticale en horizontale offsetpositie voor Aansluitende stramienen in de tekening.
    Deze velden zijn niet geactiveerd als Kompaslabels in de lijst Labeltype wordt geselecteerd.
    X= 0 mm
    Y= 10 mm
    Kompaslabels Hiermee definieert u de verticale en horizontale offsetpositie voor Kompaslabels in de tekening.
    Deze velden zijn niet geactiveerd als Aansluitende stramienen in de lijst Labeltype wordt geselecteerd.
    X= 0 mm
    Y= 20 mm
  1. Tekstlabels

1. Kleur

Optie Beschrijving
      Standaard
      Geen
      Zwart
      Rood
      Groen
      Blauw
      Cyaan
      Geel
      Magenta
      Bruin
      Donkergroen
      Donkercyaan
      Oranje
      Grijs
    1. Hoogte en lettertype

Veld Beschrijving Standaard
      Hoogte Hiermee definieert u de hoogte van de tekst. Stramienwaarde
      Lettertype Hiermee selecteert u het lettertype van de tekst. Stramienwaarde
    2. Kader

Optie Beschrijving
      Standaard
      Type 1
      Type 2
      Type 3
      Type 4
      Type 5
      Type 6
      Type 7
      Type 8
      Type 9
    3. Labelplaatsing

Veld Beschrijving Standaard
      Standaard Hiermee maakt u de boven- en linkerlabels. checked
      Bovenste selectievakje Hiermee kunt u het bovenste label maken.
      Deze velden zijn niet geactiveerd als de optie Standaard is ingeschakeld.
      unchecked
      Linker selectievakje Hiermee kunt u het linker label maken.
      Deze velden zijn niet geactiveerd als de optie Standaard is ingeschakeld.
      unchecked
      Onderste selectievakje Hiermee kunt u het onderste label maken.
      Deze velden zijn niet geactiveerd als de optie Standaard is ingeschakeld.
      unchecked
      Rechter selectievakje Hiermee kunt u het rechter label maken.
      Deze velden zijn niet geactiveerd als de optie Standaard is ingeschakeld.
      unchecked

Toepassingsknoppen

Optie Beschrijving
Tonen/Verbergen Hiermee toont/verbergt u de opties Tekst en Labelplaatsing.
Maken Hiermee worden labels met de eigenschappen uit het dialoogvenster gemaakt.
Verwijderen Hiermee worden alle gemaakte labels verwijderd.
Annuleren Hiermee sluit u het programma af.

Deze pagina is voor een oude versie van Tekla Structures geschreven.

Documentatieopmerkingen en -feedback zijn gesloten omdat deze pagina niet meer wordt bijgewerkt.