Gebogen maatvoering

Laatst bijgewerkt May 16, 2018 by Steel Extensions tekla.extensions-steel@trimble.com

Softwareversie:
19.0
Omgeving:
Niet omgeving specifiek

Gebogen maatvoering

Inhoud

Doel en beschrijving
Systeemvereisten
Gebogen maatvoering installeren
Gebogen maatvoering gebruiken
Toepassingseigenschappen

Doel en beschrijving

Met de component Gebogen maatvoering kunt u een maatlijn maken die zich uitstrekt van het midden van de cirkel tot de omtrek. U kunt ook een diametermaatlijn maken.

Systeemvereisten

Versie Tekla Structures: 19.0
.NET Framework versie: 4.0
Omgevingen:   Alle

Gebogen maatvoering installeren

U installeert de extensie als volgt:

1. Download het bestandspakket Gebogen maatvoering van Tekla Extranet.
  2. Pak het bestandspakket uit.

Gebogen maatvoering gebruiken

U gebruikt de toepassing als volgt:

1. Open een Tekla-model.
  2. Open een Tekla-tekening.
  3. Als de werkbalk Gebogen maatvoering niet zichtbaar is, voert u de volgende stappen uit:
    1. Klik op Extra > Aanpassen om het dialoogvenster Aanpassen te openen;
    2. Selecteer de werkbalk Gebogen maatvoering en schakel het selectievakje Zichtbaar in.
  4. Klik op de knop Gebogen maatvoering. .
  5. Het dialoogvenster Gebogen maatvoering wordt geopend.

1. Voor het maken van een handmatige radius () en een handmatige diameter () voert u de volgende stappen uit:
  1. Wijs het eerste punt aan.

1. Wijs het tweede punt aan.

1. Wijs het derde punt aan.

1. Als u de maatlijn wilt maken, hebt u twee keuzen:
    1. Met de middelste muisknop klikken om de maatlijn te maken;
    2. Het punt aanwijzen waar de maatlijn moet worden ingevoegd en vervolgens op de middelste muisknop klikken om de maatlijn te maken. De maatlijn wordt vervolgens langs het aangewezen punt geplaatst.

1. Voor het maken van een automatische radius (), automatische diameter () en automatisch gebogen maatlijn () voert u de volgende stappen uit:
  1. Wijs het onderdeel aan.
  2. Wijs een punt op de bocht aan (op het onderdeel) – de hoeken moeten worden vermeden omdat, als het een hoek van het onderdeel is, het resultaat een foutmelding zou zijn: Maken van de maatlijn mislukt.

1. Als u de maatlijn wilt maken, hebt u twee keuzen:
    1. Met de middelste muisknop klikken om de maatlijn te maken;
    2. Het punt aanwijzen waar de maatlijn moet worden ingevoegd en vervolgens op de middelste muisknop klikken om de maatlijn te maken. De maatlijn wordt vervolgens langs het aangewezen punt geplaatst.

Toepassingseigenschappen

Veld Beschrijving
Met deze knop kunt u een automatische radiusmaatlijn maken.
Met deze knop kunt u een automatische diametermaatlijn maken.
Met deze knop kunt u een automatische gebogen maatlijn maken.
Met deze knop kunt u een handmatige radiusmaatlijn maken.
Met deze knop kunt u een handmatige diametermaatlijn maken.
Maatlijnattributen Met het contextmenu selecteert u de maatlijnattributen.
U kunt de opties met de volgende stappen definiëren:
  • Open een Tekla-tekening;
  • Maatvoering -> Maatlijneigenschappen -> attribuut opslaan.

Deze pagina is voor een oude versie van Tekla Structures geschreven.

Documentatieopmerkingen en -feedback zijn gesloten omdat deze pagina niet meer wordt bijgewerkt.